Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης για δυο κυνηγόσκυλα που είχαν εγκλωβιστεί για μία εβδομάδα σε βάραθρο, λίγο έξω από το χωριό Βραδέτο Ζαγορίου.

Ο εκπαιδευτής ορειβατικού σκι και αναρρίχησης, Ηρακλής Μωυσίδης κατέβηκε σε βάθος 15 μέτρων και κατάφερε να σώσει τα δύο σκυλιά.

Η περιπέτεια για τα δύο κυνηγόσκυλα ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα. Το περασμένα Σάββατο έπεσε στο βάραθρο το πρώτο και την επομένη και το δεύτερο και τότε οι ιδιοκτήτες τους θεώρησαν ότι ήταν νεκρά καθώς δεν άκουγαν κανένα γάβγισμα. Χθες το πρωί κάποιος περαστικός από το σημείο, άκουσε γάβγισμα και ενημέρωσε αμέσως τα αφεντικά των χαμένων σκύλων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο διασώστης περιγράφει την επιχείρηση και λέει χαρακτηριστικά: «Ειδοποιήθηκα για το συμβάν από τον ιδιοκτήτη του δεύτερου σκύλου που είναι φίλος μου, ο οποίος με ρώτησε αν μπορώ να κάνω κάτι για να σωθούν τα σκυλάκια. Αμέσως ετοίμασα τον εξοπλισμό μου και κατέφθασα στο σημείο. Εκεί έκανα μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και διαπίστωσα ότι η διάσωση είναι εφικτή. Ετοίμασα ό,τι ήταν απαραίτητο για την ασφάλειά μου και κατέβηκα στο βάραθρο βάθους 15-20 μέτρων. Το συγκεκριμένο βάραθρο έχει πάτο. Στην αριστερή πλευρά το βρήκα τα σκυλάκια. Στα δεξιά, συνέχιζε δεύτερο πιο στενό βάραθρο, στο οποίο ξανά έκανε πατάρι και στα 10 μέτρα χανόταν πιο μέσα. Αρχικά διαπίστωσα ότι τα σκυλιά δεν είχαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα από την πτώση, ήταν αδύνατα, αλλά σε καλή κατάσταση και χάρηκαν μόλις με είδαν. Τα έδεσα ένα- ένα και έδωσα σήμα στους φίλους που ήταν στην επιφάνεια του βαράθρου, να τα ανεβάσουν σιγά -σιγά στην επιφάνεια.

Μετά το γεγονός αυτό είμαι χαρούμενος γιατί τα σκυλάκια είναι καλά στην ασφάλεια των σπιτιών τους».