Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στις 25/10/2010 ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού «Αττική Οικολογική Απάντηση», Κωνσταντίνος Λάσκαρης, κατά παντός υπευθύνου για εκτεταμένη τσιμεντόστρωση χώρου πρασίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο κ. Λάσκαρης ειδοποιήθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας Θανάση Μάλλιο, που υποστηρίζεται από τους Οικολόγους Πράσινους, ότι εκτελούνται εργασίες εκτεταμένης τσιμεντόστρωσης στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Γεωργιάδη, σε χώρο που είναι χαρακτηρισμένος πράσινο. Αμέσως μετέβη στο χώρο και βρήκε οχήματα μπετονιέρας και πρέσσας να καλύπτουν έκταση μεγαλύτερη από ένα στρέμμα με τσιμέντο και δομικό πλέγμα προκειμένου ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας να ανακατασκευάσει μια μικρή παιδική χαρά.

Ο κ. Λάσκαρης διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες άδειες και σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και νομικό Περιβάλλοντος Κώστα Διάκο καθώς και με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αθήνας Γιάννη Τσιρώνη, κάλεσε την Αστυνομία και συνέλαβε τον εργολάβο του έργου. Στη συνέχεια στο Αστ. Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για ιδιαίτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση χώρου πρασίνου κατά παράβαση κειμένων Διατάξεων (ΓΟΚ, άρθρο 24, ΚΔΚ κ.ά.).

Με έγγραφα που επέδειξε αργότερα στο Α.Τ ο εργολάβος, φαίνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και εντάσσεται σε έργο με τίτλο «Αναπλάσεις πλατειών, παιδικών χαρών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας», συνολικού προϋπολογισμού 724.000 ευρώ με ΦΠΑ ενώ επιδείχθηκε και έγγραφο «Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής» με το οποίο απαλλάσσονται από διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης τα έργα αυτά.

Αντίστοιχη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, Θανάσης Μάλλιος, η υποψήφια δημ. σύμβουλος, Βάλια Ματσουκά, και ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Αλέκος Λάλος.

πηγή: anparatiritis.gr