Πότε και πώς εμφανίστηκαν στον πλανήτη μας τα λουλούδια

Τα όμορφα χρώματα και οι υπέροχες ευωδίες της φύσης χρειάστηκαν χρόνο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
20:02
01/08/2020
Πότε και πώς εμφανίστηκαν στον πλανήτη μας τα λουλούδια
1
loading

Στις μέρες μας τα αγγειόσπερμα με τα εντυπωσιακά άνθη αποτελούν την πολυπληθέστερη κατηγορία του φυτικού βασιλείου.

Παρέχουν την τροφή μας, αλλά και την τροφή των ζώων που τρώμε, ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. Και όλη την ομορφιά αυτού που αποκαλούμε φύση, αλίμονο.

Ποια είναι όμως η ιστορία των λουλουδιών, των ανώτερων αυτών φυτών που αποδίδουν άνθη και άλλαξαν μαγικά το πρόσωπο της Γης όταν έκαναν την εμφάνισή τους;

Όπως μας λέει η περιεκτικότερη μελέτη που έγινε ποτέ στο θέμα, τα αγγειόσπερμα δεν ήρθαν να αντικαταστήσουν τους κατώτερους προγόνους τους. Αντιθέτως, μεσολάβησε πολύς χρόνος από την πρώτη εμφάνισή τους μέχρι την κατάκτηση του πλανήτη.

Όπως μας λένε οι ερευνητές, στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Ecology and Evolution», τα φυτά που αποδίδουν λουλούδια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από 140 εκατ. χρόνια, ενδέχεται όμως και ακόμα παλιότερα. Τα περισσότερα είδη που έχουμε σήμερα μετρούν εξάλλου τουλάχιστον 100 εκατ. χρόνια ζωής.

Όπως υπολόγισαν όμως οι μελετητές, τα αγγειόσπερμα χρειάστηκαν κάπου 37-56 εκατ. χρόνια για να εξελιχθούν. Τόσο κράτησε το διάστημα από την εμφάνισή τους μέχρι και τον εξελικτικό τους κολοφώνα, το άνθισμα, γεγονός εξαιρετικά χρονοβόρο σε όρους προσαρμογής.

Γιατί συνέβη αυτό δεν το γνωρίζουμε, μας λένε στο άρθρο τους. Υπέθεταν μάλιστα πως η διαδικασία της εξάπλωσής τους στον πλανήτη θα ήταν γρηγορότερη, μιας και τα αγγειόσπερμα γονιμοποιούνται με την αποτελεσματικότερη επικονίαση από τα έντομα και όχι από τον αέρα...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

    Ο άνθρωπος που δεν θέλει να πιστέψει ότι υπάρχει ο Θεός της Αγίας Γραφής , είναι πρόθυμος να πιστέψει και να δεχτεί ότι θεωρία και φανταστική ιστορία ακούσει εκτός από την αλήθεια αν αυτή περιλαμβάνει τον Θεό της Αγίας Γραφής. Και αυτό γιατί ο άνθρωπος σαν έξυπνο πλάσμα που είναι καταλαβαίνει αμέσως πως αν υπάρχει Θεός τότε αυτόματα ο ίδιος γίνεται υπόλογος στον Θεό. Και αυτό ο πονηρός και αμαρτωλός άνθρωπος δεν το θέλει. Έτσι στην προσπάθεια του ο άνθρωπος να βρει μια εναλλακτική λύση στο πως έγινε ο άνθρωπος, τα ζώα και τα φυτά εφεύρε μια θεωρία ότι όλα αυτά έγιναν από μόνα τους και είναι αποτέλεσμα μιας τυχαίας έκρηξης ή τυχαίων μεταλλάξεων. Όμως αυτό είναι θεωρία γιατί τίποτα δεν μπορεί να γίνει τυχαία. Όλα έχουν φτιαχτεί με σοφία, ομορφιά, λειτουργικότητα για κάποιο σκοπό. Ο σκοπός όλων αυτών είναι να δοξάζουν τον Θεό που τα έφτιαξε. Επίσης όλα όσα υπάρχουν επάνω στην Γη ο Θεός τα έφτιαξε για να υπηρετούν και να εξυπηρετούν το τελειότερο δημιούργημα Του, τον άνθρωπο. Ο Θεός δεν έφτιαξε μονότονα ή βαρετά πράγματα. Έδωσε χιλιάδες χρώματα, χιλιάδες γεύσεις, κάθε δέντρο ή λουλούδι να δίνει τον καρπό του δε μια διαφορετική εποχή ώστε ο άνθρωπος πάντα να έχει τροφή και να ομορφαίνει η ζωή του. Αν κάποιος δεν βλέπει την σοφία και την τελειότητα μέσα στην δημιουργία είναι πνευματικά τυφλός. Και αν κάποιος πιστεύει ότι όλα αυτά γίνανε από μόνα τους ή ότι χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να εξελιχθούν και να γίνουν τα φυτά ή τα ζώα που βλέπουμε σήμερα πλανάται πλάνη οικτρά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει