Βίντεο με καρχαριοειδές να κολυμπάει κοντά σε λουόμενους στο Καλαμάκι Κορινθίας

Τι αναφέρει το Λιμενικό για το περιστατικό


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
14:34
18/05/2020
Βίντεο με καρχαριοειδές να κολυμπάει κοντά σε λουόμενους στο Καλαμάκι Κορινθίας
8
loading

Την ανησυχία των κατοίκων έχει προκαλέσει η είδηση πως ένα καρχαριοειδές εθεάθη σε ρηχά νερά στην παραλία στο Καλαμάκι Κορινθίας να κάνει «βόλτες» τις τελευταίες ημέρες.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Ο «παράξενος επισκέπτης» εντοπίστηκε από αναγνώστη του newsbeast.gr που τον κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο και μας έστειλε το σχετικό βίντεο.

Μόλις οι λουόμενοι αντιλήφθηκαν το μικρό «καρχαριάκι» όπως ακούγεται να το αποκαλούν στο βίντεο έτρεξαν να το δουν από κοντά καθώς το θέαμα τους φάνηκε ασυνήθιστο. Το κατέγραψαν μεν με το κινητό τους αλλά έπραξαν ορθά αποφασίζοντας να παραμείνουν μακριά του και να μην το ενοχλήσουν.

Δείτε το βίντεο:

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Κορίνθου επιβεβαιώνοντας πως όντως υπάρχουν μαρτυρίες πολιτών που αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες είδαν ένα καρχαριοειδές στη συγκεκριμένη παραλία.

Όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος ανήκει το θαλάσσιο ζώο καθώς δεν έχει αναγνωριστεί από τους ειδικούς. Τόνισαν όμως πως δεν αποτελεί μία εικόνα που τους ανησυχεί εξηγώντας ότι αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί στην περιοχή καρχαριοειδή τα οποία συνήθως ακολουθούν μεγάλα πλοία αναζητώντας τροφή και φτάνουν έτσι σε αβαθή νερά χωρίς όμως να έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στους λοούμενους.

Στις ελληνικές θάλασσες σημειώνεται πως υπάρχουν αρκετά είδη καρχαριοειδών τα οποία τρέφονται με πλαγκτόν αλλά και με ψάρια και δεν είναι επιθετικά προς τον άνθρωπο.

Τα καρχαριοειδή ζουν κατά κύριο λόγο στις ανοιχτές θάλασσες, πολλά από αυτά όμως εισέρχονται συχνά και σε κλειστούς κόλπους (όπως είναι ο Κορινθιακός, ο Παγασητικός και ο Σαρωνικός), με σκοπό κυρίως την αναπαραγωγή αλλά και είτε επειδή ακολούθησαν κάποιο πλοίο και «παγιδεύτηκαν».

Οι καρχαρίες είναι είδη με μεγάλη οικολογική σημασία για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Ως κορυφαίοι θηρευτές στην τροφική αλυσίδα, διατηρούν τη βιοποικιλότητα και την αφθονία των ειδών. Μερικά είδη είναι αρκετά επικίνδυνα για τον άνθρωπο αλλά υπάρχουν και είδη που είναι τελείως ακίνδυνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Βλέπει ο καρχαρίας

  Ένα τεράστιο όγκο μέσα στο νερό όπου τού προκαλεί ένα ενοχλητικό μόνιμο καί αποτρεπτικό θόρυβο καί σκέπτεται από καταβολής ότι πρέπει νά τό ακολουθεί για νά βρει νά φάει ενώ είναι μέσα στο φυσικό του περιβάλλον καί μέσα στην τροφική του αλυσίδα. Από άποψη ενημέρωσης.. πιάσε τό αυγό καί κούρεψτο.
  Έχω ταξιδέψει σέ θάλασσες καί θάλασσες σάν δύτης τεχνικής κατάδυσης καί ειδικά για πάνω από μία δεκαετία στο αρχιπέλαγος τής Ινδονησίας, καρχαρία δεν είδα ποτέ νά μας πάρει στο κατόπι με τήν σκέψη πότε θά πέσει στην έννοια κάποιου μέλους τού πληρώματος νά τού πετάξει κανένα κοψίδι. Γι\'αυτό αναρωτιέμαι πότε πέρασε στο DNA τών καρχαριών αυτή ή τακτική.

 2. avatar Λουομενος 7

  εσύ και μυξιάρικα σου κολυμπάτε εκεί που ζει, δεν ήρθε στο βρόμικο σπίτι σου

  1. avatar criskalts

   Ότι πεις αδελφέ, εντολή γιατρού.

 3. avatar Πλιατσικολόγος εθνικιστής

  Λογικό μετά την αλλαγή θερμοκρασίας και την εμφάνιση εξωτικών ειδών όπως ο λαγοκεφαλος κλπ να πλυθηνουν και οι καρχαρίες, θέμα χρόνου η επίθεση σε άνθρωπο.

  1. avatar ότι νάναι αρκεί να σχολιάσουμε

   ωκεανολόγοι ,βιολόγοι, επιβεβαιώνουν ψαράδες και σπογγαλιείς για τα είδη των καρχαριών στη Μεσόγειο και στα Ελληνικά νερά,που από πολύ παλιά αλιεύονταν Ζύγαινες δηλ΄ΣΦΥΡΟΚΕΦΑΛΟΙ. Δεν είναι λίγες οι επιθέσεις από τη δεκαετία του\'60 οι οποίες δεν είδαν δημοσιότητα για ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Την κατάσταση επιδείνωσε Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΧΚΤΗ ΥΠΕΡΑΛΙΕΥΣΗ ώστε να πλησιάζουν σε αβαθή αλλά και σε μεγάλο βαθμό η δραματική μείωση των εποχιακών αφρόψαρων της ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ λόγω των ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ των ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ Ρουμανίας,Βουλγαρίας,Ουκρανίας,Γεωργίας, αλλά και της μεταφερόμενης Βιομηχανικής ρύπανσης από την Κεντρική Ευρώπη μέσω του ΔΟΥΝΑΒΗ .

  2. avatar Για το κεφάλαιο καρχαρίες

   Μπορούμε να μακρηγορούμε ώρες. Δεν είναι προνόμιο τους τά θερμά νερά. Όσο πιο κρύα είναι τά νερά έχουμε καί πιο επιθετικά είδη. Ο λευκός κατά κύριο λόγο ζεί σέ ψυχρά νερά γι\'αυτό καί είναι ένας από τούς θηρευτές τής φώκιας τού θαλασσίου λέοντος κλπ. μετά τήν όρκα.

 4. avatar καλοκαιρακι

  εκεί έχει ωραία μεζεδοπωλεία.

 5. avatar Φοβια

  Για κανένα λόγο δεν θα ήθελα να το δω να είναι δίπλα μου όταν θα έκανα κολύμπι εκεί αν είναι μόνο του κ χάθηκε θα το ψάχνουν οι γονείς του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει