Για επτά χρόνια ο Βρετανός ψαράς Bernie Campbell προσπαθούσε να πιάσει ένα σπάνιο γατόψαρο αλμπίνο αλλά αυτό πάντα του ξέφευγε. Μέχρι το πρόσφατο ταξίδι του στον ποταμό Ebro κοντά στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Όχι μόνο έπιασε ένα τέτοιο ψάρι ο Campbell, που το είχε καημό, αλλά όπως φαίνεται έπιασε ένα ψάρι που πιστεύεται πως έχει μέγεθος- ρεκόρ, σύμφωνα με τη Daily Mail: βάρος σχεδόν 93,5 κιλά και μήκος 2,5 μέτρα!

«Είχαμε πιάσει δύο ή τρία τέτοια μεγάλα ψάρια στο ποτάμι αλλά κανένα πάνω από 90 κιλά», δήλωσε ο John Deakin, επίσης ψαράς και οδηγός του ταξιδιωτικού γραφείου CatMaster Tours , με το οποίο είχε ταξιδέψει και ο Campbell.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχουμε δει ποτέ, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ψάρι».

Ο 54χρονος Campbell ψάρευε με το γιο του Gary όταν «τσίμπησε» το γατόψαρο.

«Όταν το έφερα κοντά στην ακτή και είδα πως ήταν άσπρο, δεν το πίστευα» είπε ο Campbell στη Daily Mail. «Ήταν τόσο δυνατό που σχεδόν με έριξε στο νερό μια-δυο φορές».

Έπειτα από μισή ώρα, ο Campbell έβγαλε το ψάρι στην ακτή όπου το φωτογράφισαν, το ζύγισαν και το ξαναέριξαν στο νερό.

«Ήμουν εντελώς εξαντλημένος όταν το έβγαλα στην ακτή αλλά το συναίσθημα ήταν απίθανο. Ήταν ένα τεράστιο ψάρι αλλά όταν το ζύγισα δεν πίστευα στα μάτια μου», τόνισε.

«Ήταν το πρώτο ψάρι- αλμπίνος που πιάνω και ήταν για ρεκόρ. Μπορεί το ρεκόρ να κρατήσει από δέκα λεπτά έως δέκα χρόνια αλλά για μένα θα πάρει πολύ καιρό να πιάσω κάτι μεγαλύτερο», κατέληξε.

Δείτε τις φωτογραφίες