Τι γίνεται με τις κλινικές γονιμότητας των… κατοικιδίων

Μια τάση που κερδίζει έδαφος, δεν είναι όμως όλα όπως φαίνονται


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7:30
15/02/2020
Τι γίνεται με τις κλινικές γονιμότητας των… κατοικιδίων
1
loading

Μια νέα μελέτη που διερευνά την άνοδο των κλινικών γονιμότητας για τους μικρούς μας φίλους στην Αγγλία αποκάλυψε μια άβολη αλήθεια.

Πως οι περισσότερες δεν είναι στελεχωμένες από κτηνιάτρους! Κάποιες μάλιστα δεν έχουν καν έναν κτηνίατρο στις δομές τους, παρά το γεγονός ότι προσφέρουν λεπτεπίλεπτες χειρουργικές επεμβάσεις στα ζώα, μεταξύ αυτών και κάποιες που είναι απαγορευμένες.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Vet Record», μας λέει πως εκεί που το 2015 λειτουργούσε μόλις μία τέτοια κλινική στη Βρετανία, τώρα υπάρχουν 37! Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η χειρουργική τεχνητή γονιμοποίηση στα σκυλιά απαγορεύτηκε στην Αγγλία το 2019.

Δεδομένα μάλιστα από το Kennel Club δείχνουν πως την τελευταία τριετία τουλάχιστον 1.604 κουτάβια γεννήθηκαν με την παράνομη αυτή τεχνική. Την ίδια ώρα δηλαδή που τα προηγούμενα 17 χρόνια είχαν γεννηθεί συνολικά 1.153 κουτάβια από τη μέθοδο.

Οι ερευνητές καλούν τις αρχές της Αγγλίας, και πιθανότατα και άλλων χωρών, να αναλάβουν δράση, ρυθμίζοντας ουσιαστικά το νομικό πλαίσιο που αφορά σε έναν κλάδο που γεννήθηκε προσφάτως και ανθεί. Λειτουργώντας παράνομα και συχνά ανήθικα…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Χαχαχα χα

    ρε τι άλλο θα δούμε καλά σας κάνουν οι Κινέζοι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει