Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του εργοστασίου αλουμινίου MAL Zrt, Γκιόργκι Μπακόντι, από δεξαμενή του οποίου διέρρευσε τοξική λάσπη προκαλώντας το θάνατο 9 ανθρώπων στην Ουγγαρία, θα ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή αύριο ή την Παρασκευή.

«Δώσαμε ήδη εντολή να ξαναζεσταθούν οι μηχανές του εργοστασίου», είπε ο Μπακόντι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τον ούγγρο υπουργό Εσωτερικών, Σαντόρ Πίντερ.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το εργοστάσιο θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο για περίπου δύο χρόνια, δηλαδή για το διάστημα που θα διαρκούν οι επιχειρήσεις καθαρισμού που θα κοστίσουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Εξάλλου ο Πίντερ υπογράμμισε ότι «η ζωή επέστρεψε στο ένα από τα δύο χωριά που επλήγησαν περισσότερο από τη διαρροή της τοξικής λάσπης, το Ντεβέτσερ», όπου οι αρχές ήραν σήμερα την «κατάσταση εκκένωσης» που ίσχυε από το Σάββατο.

Ωστόσο επεσήμανε ότι οι κάτοικοι του γειτονικού Κολοντάρ θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο χωριό τους το Σάββατο καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες προστασίας του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.