Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, συμμετείχε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της «ΣΤΡΑΤΑΣ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ» που διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Λιβαδιωτών, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, στο Λάκκο του Μυγερού στα Λιβάδια.

Με τη συνεργασία των Κέντρων Περίθαλψης Άγριων Ζώων ΑΝΙΜΑ-ΑΛΚΥΟΝΗ και την περιβαλλοντική οργάνωση «ΦΟΙΝΙΞ» απελευθερώθηκαν τρεις γερακίνες (Buteo buteo) και τρία βραχοκιρκίνεζα (Falco tinnunculus) στο οροπέδιο του Μυγερού, έπειτα από αίτημα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λιβαδιωτών και στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», που υλοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), και ειδικότερα για τις ανάγκες των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κοινωνικών εταίρων και των τοπικών κοινωνιών.

Τα άγρια πτηνά συλλέχθηκαν από διάφορες περιοχές της Κρήτης δηλητηριασμένα ή/και εξαντλημένα και απελευθερώθηκαν υγιή και δυνατά μετά τη φιλοξενία τους στα Κέντρα Περίθαλψης Άγριων Ζώων ΑΝΙΜΑ-ΑΛΚΥΟΝΗ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του προγράμματος, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν κάνει από νωρίς το πρωί, την καθιερωμένη ανάβαση στην εκκλησία του Αφέντη Χριστού στην κορυφή του Ψηλορείτη, στα 2.456μ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.