Απελευθερώθηκε αρκουδάκι που πιάστηκε σε δόκανο

Το θηλυκό αρκουδάκι βρισκόταν στον αμπελώνα μαζί με τη μητέρα του στα Τρίκαλα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
15:00
03/10/2019
Απελευθερώθηκε αρκουδάκι που πιάστηκε σε δόκανο
3
loading

Ένα αρκουδάκι, μόλις λίγων μηνών, απελευθερώθηκε από παράνομη παγίδα που είχε στηθεί μέσα σε αμπελώνα στον Κορυδαλλό Τρικάλων μετά από κινητοποίηση του Δασαρχείου Καλαμπάκας και των οργανώσεων ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Το θηλυκό αρκουδάκι βρισκόταν στον αμπελώνα μαζί με τη μητέρα του, η οποία αδυνατώντας να απελευθερώσει το πόδι του από το δόκανο, απομακρύνθηκε όταν αντιλήφθηκε ανθρώπινη παρουσία.

Έπειτα από μία σύντομη επιχείρηση, η μικρή αρκούδα απελευθερώθηκε και απομακρύνθηκε γρήγορα προς το δάσος με την ευχή όλων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των οργανώσεων, «να επανενώθηκε με τη μητέρα της, η οποία πιθανότατα παρέμεινε στην περιοχή».

Στην Αντωνία, όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι, τοποθετήθηκε δορυφορικό ραδιοκολάρο από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που θα παρακολουθεί έτσι το γεωγραφικό στίγμα του ζώου για διάστημα περίπου δύο ετών.

Οπως εκτιμούν οι οργανώσεις, η παγίδα φαίνεται ότι είχε τοποθετηθεί με στόχο κάποια αρκούδα που θα έκανε ζημιές στον αμπελώνα.

«Ωστόσο, η τοποθέτησή της, αποτελεί μία κατάφορα παράνομη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την άγρια ζωή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση με την υπενθύμιση ότι αυτό ήταν το τρίτο περιστατικό παγίδευσης αρκούδας μέσα στο 2019 και τέταρτο συνολικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από το Αθηναϊκό Πρακτορείο

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar φωφω

  Ένα τρισχαριτωμενο μπεμπινακι (ανεξαρτητου αγριοτητος) θα απολαύσει την θερμή αγκαλιά τής μητέρας τού
  Είναι βασανιστική σαν εικόνα,η μητέρα να θέλει να ελευθερώσει το μωρό τής και να μη μπορεί. Για οποιαδήποτε μητέρα !

 2. avatar Τάκης Παπ

  Το κολάρο τι θέλει στο ζώο ; Ποιος θέλει να μάθει το ωράριο του να πάει μαζί με το ζώα να κάνει βόλτες κ όχι σε έλα κομπιούτερ να κάνει μάτι ..μετά έρχεται η φάση να το κάνουμε κατοικίδιο να το υιοθετήσουμε να βρούμε γονείς στην Ελβετία γιαγιές να πληρώνουν
  Αφήστε τα ζώα ήσυχα μην τα βιάζετε ...

  1. avatar Κακός άνθρωπος

   Παραλληρείς από την κακία σου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει