Επιχείρηση διάσωσης για παγιδευμένο αρκουδάκι στην Κόνιτσα

Ήταν εξαντλημένη και παγιδευμένη σε θηλιά


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
0:00
11/09/2019
Επιχείρηση διάσωσης για παγιδευμένο αρκουδάκι στην Κόνιτσα
loading

Εμφανώς εξαντλημένη και παγιδευμένη σε θηλιά, βρέθηκε το μεσημέρι σε δύσβατη δασώδη περιοχή του Δίστρατου Κόνιτσας μια αρκούδα και αμέσως έγινε κινητοποίηση για την απελευθέρωση της.

Την αρκούδα εντόπισε κάτοικος του χωριού και ενημέρωσε αμέσως την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», η οποία ειδοποίησε τον «Αρκτούρο», ενώ γνώση της υπόθεσης έλαβαν το δασαρχείο και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου.

Μικτή ομάδα των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων, έφτασε στο σημείο και ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση διάσωσης του ζώου το οποίο όπως αποδείχτηκε, ήταν αρκουδάκι. Κάτοικοι του Δίστρατου, είχαν δει από χθες το αρκουδάκι να περιφέρεται έξω από τον οικισμό. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία από το «αιχμάλωτο» ζώο.

Απεγκλωβισμός από Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Καλλιστώς και Αρκτούρου

Σήμερα το πρωΐ κάτοικος του Διστράτου Κόνιτσας ειδοποίησε την Καλλιστώ ότι αρκούδα εγκλωβίστηκε από σύρμα περίφραξης κοντά στο χωριό. Η Καλλιστώ ενημέρωσε αμέσως τον ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - ARCTUROS και τον Φ.Δ. Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, ενώ ο τελευταίος ενημέρωσε και το Δασαρχείο Κόνιτσας. Τελικά αποδείχτηκε ότι το ζώο είχε παγιδευτεί σε παράνομη θηλιά λαθροθηρών και η μικτή Ομάδα Άμεσης Επέμβασης των δύο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων κατάφερε να το απεγκλωβίσει με επιτυχία.video by Athanasios Roysiakis

Posted by Καλλιστώ on Tuesday, 10 September 2019

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει