Παγώνουν μέχρι τις εκλογές οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος και των ελληνικών θαλασσών


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
17:24
23/05/2012
Παγώνουν μέχρι τις εκλογές οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων
3
loading

Παγώνουν μέχρι τις εκλογές οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα περιβάλλοντος και προστασίας των ελληνικών θαλασσών δείχνει η ηγεσία του, επικεφαλής της οποίας έχει τεθεί ως υπηρεσιακός υπουργός, ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρης Τσάλτας.

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΚΑ, παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία, τη διατήρηση, τη διαφύλαξη και τη σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος σε όλα τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα δοθεί σε ό,τι αφορά τη θαλάσσια κληρονομιά της χώρας συμπεριλαμβανομένων των υποθαλάσσιων και των παράκτιων περιοχών.

Παράλληλα, όπως τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, το ΥΠΕΚΑ είναι υποχρεωμένο να παγώσει τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων, μέχρι τη διενέργεια των εκλογών 2012, αρμοδιότητα για την οποία είναι συνυπεύθυνοι και άλλοι φορείς, ενώ παράλληλα προωθούνται συγκεκριμένα προεδρικά διατάγματα που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα οποία ωστόσο χρειάζονται έγκριση από τον πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Βασική προτεραιότητα του υπηρεσιακού υπουργού, ο οποίος ασχολείται περισσότερο από 40 χρόνια με το δίκαιο της θάλασσας, είναι η προστασία τόσο της υποθαλάσσιας όσο και της παράκτιας κληρονομιάς της χώρας, καθώς η Ελλάδα είναι η 9η χώρα σε επίπεδο μήκους ακτών, ενώ υπογραμμίστηκε το δικαίωμα σε εύκολα προσβάσιμες παραλίες στον οποιονδήποτε.

Επιβεβαιώνεται ακόμα η συνεργασία και το ενδιαφέρον που υπάρχει και από τον δήμο Αθηναίων για την μετεγκατάσταση του ΥΠΕΚΑ στο ιστορικό κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ, τόσο για τη βελτίωση των υπηρεσιών και για την εξοικονόμηση πόρων, όσο και για την απογκετοποίηση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΥΠΕΚΑ πρόθεση και επιθυμία του υπηρεσιακού υπουργού είναι να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα μετά το τέλος της θητείας του, ενώ έως τότε ανοιχτές θα είναι οι πόρτες του υπουργείου για οποιονδήποτε ασχολείται με θέματα περιβάλλοντος.

Αύριο η ηγεσία του υπουργείου έχει προγραμματίσει συνάντηση με εκπροσώπους περιβαλλοντικών ΜΚΟ, στο έργο των οποίων πρόκειται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, καθώς στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνεννόησης και συμπόρευσης για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar jtheo

  ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ? ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΗΣΕΙΣ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΟΜΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?
  ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ, ΥΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΛΠ.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΜΟ ΠΑΝΤΟΥ

  1. avatar Απάντηση σε: jtheo

   Δεν πας καλά νομίζω, άκου εκεί, "ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΗΣΕΙΣ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΟΜΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?"
   Άμεση σχέση, οι ιδιοκτήτες των αυθαίρετων είναι και ψηφοφόροι.

   Εκατό φορές τους κάλεσαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ) να τα νομιμοποιήσουν, τώρα ψηφίστε νομιμοποιήστε το σώσατε.

   Στην τελική, καμιά κατεδάφιση αυθαιρέτου, μονό κανένα μαντρότοιχο και αν.

 2. avatar Tiger Kotsos

  Ελπίζω να παγώσουν και οι..... ανεγέρσεις αυθαιρέτων !
  Αδιόρθωτο καραγκιοζιλίκι....................

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει