Το απόλυτο εργαλείο για τη ζωή στον πλανήτη

Διαδραστικός χάρτης περιλαμβάνει 30.000 είδη που ζουν στη Γη


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
3:42
19/05/2012
Το απόλυτο εργαλείο για τη ζωή στον πλανήτη
2
loading

Αναρωτηθήκατε ποτέ σε ποιες περιοχές του πλανήτη ζουν οι καφέ αρκούδες ή που θα βρείτε την καφέ νυχτερίδα Myotis lucifungus, η οποία κινδυνεύει με εξαφάνιση λόγω του «Συνδρόμου της Λευκής Μύτης», της φοβερής ασθένειας που αφανίζει τις νυχτερίδες;

Αυτά και πολλά ζώα ακόμα μπορείτε μπορείτε τώρα να τα εντοπίσετε χάρη στο φιλόδοξο πρόγραμμα «Map of Life» (Ο χάρτης της Ζωής), που βασίζεται στο Google Maps και εμφανίζει τη γεωγραφική κατανομή 30.000 ειδών στον πλανήτη.

Στο μεταξύ, στο «Χάρτη της Ζωής» προστίθενται καθημερινά όλο και περισσότερα είδη, με στόχο να καταγραφούν τελικά εκατοντάδες χιλιάδες φυτά, πτηνά, ψάρια και ερπετά.

«Είναι το πού και το πότε των ειδών», δήλωσε ο Δρ. Walter Jetz, καθηγητής εξελικτικής βιολογίας στο πανεπιστήμιο Γέιλ και επικεφαλής της μελέτης.

Στην ιστοσελίδα του «Χάρτη της Ζωής» θα δείτε τον παγκόσμιο χάρτη μέσω Google Maps και μπορείτε να εστιάσετε σε οποιαδήποτε περιοχή επιθυμείτε.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο που διαθέτει μια ευρεία γκάμα επιλογών και φίλτρων, μέσω των οποίων ο χρήστης αναζητά τα είδη που τον ενδιαφέρουν.

Μάλιστα μπορεί να αναζητήσει τις κατηγορίες που τον ενδιαφέρουν (πτηνά, θηλαστικά κλπ) σε μια συγκεκριμένη ακτίνα σε οποιαδήποτε περιοχή του πλανήτη.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που εμφανίζονται σε κάθε αναζήτηση του χρήστη, αυτές προέρχονται από μουσεία, ερευνητικά κέντρα, επιστημονικές μελέτες και παγκόσμιες ΜΚΟ.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διάδοση της γνώσης και η συμπλήρωση των κενών σε ό,τι αφορά τη βιοποικιλότητα.

Η βελτίωση των πληροφοριών απαιτεί τη συνεργασία πολλών ομάδων. Όσο πιο ολοκληρωμένες είναι οι πληροφορίες τόσο περισσότερο θα συμβάλλουν στη διατήρηση των ειδών.

Πηγή: econews.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Επώμου Άρμ

  Ούτε εγώ θα την χρησιμοποιήσω
  Πληρης απαγορευση , τροποποιηση , καταργηση , διαγραφη , επανασχεδιασμό και υλοποιηση με το σωστο ονομα για τα Σκόπια .
  Και θέλω αντιμετρα και δασμους και επεμβαση
  α και βέτο ...πάντα μονίμως

 2. avatar ineth

  Εξαιρετική εφαρμογή]. Δεν θα την χρησιμοποιήσω ποτέ όμως και θα ήθελα να δω την απαγόρευσή της ιστοσελίδας στην Ελλάδα όπως και οποιαδήποτε αντίσοιχή η οποία απεικονίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Μπορεί οι ξένοι να είναι ανιστόριτοι αλλά εγώ δεν είμαι τρόμπας. Αν με πιάνετε.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει