Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας η 23η Μαρτίου 2018 και ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός επέλεξε ως κεντρικό θέμα για τον φετινό εορτασμό τις «Έξυπνες Υπηρεσίες Καιρού και Κλίματος».

Η έγκαιρη προειδοποίηση που επιτυγχάνεται μέσω των συστημάτων παρατήρησης και πρόγνωσης καθώς και η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και του κοινωνικού συνόλου, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η γνώση του κλίματος αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη λήψη οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων στο σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τις κλιματικές και επικρατούσες συνθήκες. Η έξυπνη διαχείριση των κλιματικών εφαρμογών αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη της οικονομίας μιας χώρας καθώς και στην βελτιστοποίηση της απόδοσης των εφαρμογών που σχετίζονται με τις μετεωρολογικές συνθήκες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ως εκπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (ΠΜΟ) και σε συνεργασία με την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (ΕΜΤΕ), διοργανώνει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας, στις εγκαταστάσεις της, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 14 στο Ελληνικό.

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στις 10:00 πμ στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΕΜΥ, ενώ από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, το προσωπικό της Υπηρεσίας θα περιμένει το κοινό και τα ΜΜΕ για τους ξεναγήσει στον χώρο μας και να το ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη Μετεωρολογία.