Ο σχετικά ήπιος χειμώνας, που σταδιακά μας αποχαιρετάει, οδήγησε στην αύξηση των γεννήσεων στο ζωολογικό πάρκο «Blair Drummond Safari Park», το οποίο βρίσκεται στο Στίρλινγκ της Σκωτίας.

Ο Άνγκους ο ρινόκερος, ο Μάρβιν το μίρκατ, ο Ντίλαν ο γάιδαρος, ο Λέβι το καγκουρό και ο Όσκαρ ο σκιουροπίθηκος αποτελούν το νέο αίμα του πάρκου, και όλα αυτά τα αξιολάτρευτα ζωάκια γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Όπως θα διαπιστώσετε στις φωτογραφίες, τα νέα ζώα του πάρκου δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους, μια μέρα προτού ανοίξει το πάρκο και πραγματοποιήσουν τη πρώτη τους δημόσια εμφάνιση.

«Δεν περίμενα να γεννηθούν τόσο πολλά ζώα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Μάλλον ευθύνεται το γεγονός ότι περάσαμε έναν σχετικά ήπιο χειμώνα και στις απόμενες εβδομάδες περιμένουμε να γεννηθούν κι άλλα ζώα», αναφέρει ο διευθυντής του πάρκου, Gary Gilmour.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το ευχάριστο κλίμα δεν ευνόησε μονάχα τα ζώα, καθώς αρκετοί άνθρωποι έχουν σχηματίσει ουρές έξω από το πάρκο τις τελευταίες εβδομάδες, νομίζοντας ότι το πάρκο είναι ανοικτό.

«Οι μητέρες έχουν φροντίσει άψογα τα νεογνά τους και εμείς από τη πλευρά μας δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι. Τα περισσότερα ζώα έχουν ήδη προσαρμοστεί στο περιβάλλον τους, ωστόσο ο Ντίλαν, ο γάιδαρος, γεννήθηκε πριν τρεις βδομάδες και χρειάζεται λίγο χρόνο προσαρμογής», συνεχίζει ο διευθυντής.

Η γέννηση του Άνγκους ήταν μια ιδιαίτερη επιτυχία για το πάρκο, καθώς η αναπαραγωγή του λευκού ρινόκερου έχει αποδειχθεί δύσκολη στα πάρκα.

Σύμφωνα με τον Chris Lucas, επικεφαλής των μεγάλων θηλαστικών στο πάρκο, ο πληθυσμός των λευκών ρινόκερων δεν ξεπερνάει τις 17.000 στην άγρια φύση και τους 11 στην Ευρώπη, καθώς αποτελούν συχνό στόχο των λαθροκυνηγών.