Επιστολή έστειλαν χθες οι Οικολόγοι πράσινοι στο υπουργείο Παιδείας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους για τη συνεχιζόμενη λειτουργία Δελφιναρίου στην Αττική.

Στην επιστολή προς το υπουργείου ζητούν την ενημέρωση των μαθητών, να μην ανταποκριθούν στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν ζώα σε συνθήκες που παραβιάζουν τις φυσικές τους ανάγκες.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:
«Με βαθιά απογοήτευση και αγωνία παρατηρούμε την ανοχή της Πολιτείας στη συνεχιζόμενη παράνομη λειτουργία Δελφιναρίου στο Αττικό Πάρκο, όπου η δεξαμενή και οι λοιπές εγκαταστάσεις για τα δελφίνια δεν έχουν άδεια ούτε κατασκευής ούτε λειτουργίας. Επειδή οι συγκεκριμένες παραστάσεις προωθούνται ως ψυχαγωγική εκδήλωση και τα θαλάσσια ζώα εκτελούν ειδικές κινήσεις που προκαλούν την ευχαρίστηση του κοινού, σε τίποτε δεν διαφέρουν από τις παραστάσεις των τσίρκο με ζώα».

«Ζητάμε λοιπόν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου ώστε να ενημερωθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα και να μην ανταποκριθεί, λόγω άγνοιας, στη διαφημιστική προπαγάνδα που προωθεί τις παραστάσεις με δελφίνια και θαλάσσιους λέοντες».

Οι Οικολόγοι τονίζουν ότι υπό συνθήκες αιχμαλωσίας ένα στα δύο δελφίνια πεθαίνει μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της φυλάκισης του λόγω στρες, ασθενειών και μολύνσεων εντός της δεξαμενής ενώ στο φυσικό περιβάλλον μπορεί να ζήσει έως και 45 – 50 χρόνια και καλούν το υπουργείο παιδείας και τους εκπαιδευτικούς να μην προγραμματίζουν σχολικές εκδρομές.