Ανοικτή επιστολή προς τους δημότες σχετικά με τις εξελίξεις στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων, Γ. Δημαράς, παραθέτοντας τις θέσεις του σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης και για την αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκα:

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

«Θα ήταν πραγματικά εγκληματικό, μετά και την παραλαβή, τον περασμένο Σεπτέμβριο, της μελέτης των τριών καθηγητών και δύο μηχανικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, η οποία δίνει τη δυνατότητα, με παρεμβάσεις στο υπάρχων κύτταρο, να υποδεχτεί απορρίμματα για 3-5 χρόνια, ο Δήμαρχος της Πάτρας να επιμείνει στο κλείσιμο της Ξερόλακκας επιβαρύνοντας τους δημότες με τέλη ταφής 88 ευρώ τον τόνο, αντί για 4 ευρώ που πληρώνουν σήμερα. Γι’ αυτό εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε, πριν μια εβδομάδα, τα ίδια δημοτικά τέλη και για το 2012. Διαφορετικά θα έπρεπε να αυξηθούν κατά 45 %.

Συναισθανόμενος πλήρως τις τραγικές οικονομικές συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να ζήσουμε, προσπάθησα και προσπαθώ να διαχειριστώ το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης, με τον πλέον οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Θεωρώ αδιανόητο να προχωρήσω σε επιλογές που θα επιβαρύνουν τα Πατρινά νοικοκυριά με έστω και ένα ευρώ, σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Θεωρώ ανεπίτρεπτο, οι πολίτες της Πάτρας να καταβάλλουν ένα υπέρογκο κόστος, μόνον και μόνον επειδή αρμόδιοι Φορείς και Αρχές, επί πέντε χρόνια, αντιμετώπιζαν το μεγάλο πρόβλημα της πόλης με πρωτοφανή προχειρότητα.

Ο εύκολος καταγγελτικός λόγος ίσως φαντάζει ελκυστικός, όμως δεν δίνει λύση στο πρόβλημα. Και ως δήμαρχος είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω το δρόμο που οδηγεί στη λύση του προβλήματος, όσο δύσκολος κι αν είναι. Ελπίζω να συναντήσω την κατανόηση σας».