Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 10.000 μεγαβάτ, τα οποία θα καλύπτουν έκταση 200.000 στρεμμάτων και θα αφορούν σε επένδυση 20 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην αρμόδια επιτροπή της Bουλής.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το 24h.gr, o υπουργός περιβάλλοντος δήλωσε ότι «οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε αυτό το θέμα έχουν καταφέρει να βάλουν στο χάρτη της Ευρωπαϊκής στρατηγικής για τις Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας και την Ελλάδα μέσω του σχεδίου Ήλιος».

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι «η χώρα μας θα μπορεί να αναμένει κέρδη έως και 80 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη 25ετια από την εξαγωγή ρεύματος από την ηλιακή ενέργεια».

Ήδη, όπως ανέφερε, προχωρούν οι συζητήσεις με την ευρωπαϊκή επιτροπή αλλά και τη Γερμανία η οποία φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πρότζεκτ αυτό για υπογραφή μνημονίου κατανόησης, το οποίο θα δεσμεύει τα εμπλεκόμενα μέρη στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για το σχέδιο αυτό.

Προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία εταιρίας ειδικού σκοπού, καθώς και πρόσληψη τεχνικών και χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Τέλος, αναφερόμενος στη ΔΕΗ ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά «είναι αδιανόητο η ΔΕΗ να μην εμπλέκεται στο σχέδιο αυτό».