Ο Πολωνός φωτογράφος Kacper Kowalski αποτυπώνει στο φακό του τη Γη πετώντας σε ύψος 150 μέτρων με αλεξίπτωτο πλαγιάς και με τις φωτογραφίες του μας καλεί να φανταστούμε πώς θα ήταν ο πλανήτης εάν δεν υπήρχε το ανθρώπινο είδος.

Οι λήψεις έγιναν στην πατρίδα του την Πολωνία κατά τη διάρκεια των πιο κρύων ημερών της και ο 39χρονος επιχειρεί να μετατρέψει καθημερινά τοπία σε εικόνες τέλειας σύνθεσης αλλά ταυτόχρονα αφηρημένης απεικόνισης. Είναι σκηνές μέσα στις οποίες είναι αισθητή η ανθρώπινη παρουσία αλλά όχι ορατή.

«Το περιεχόμενο της φωτογραφίας είναι λιγότερο σημαντικό από τα ερωτήματα που μας προκαλεί» λέει ο ίδιος στη Daily Mail.

Καταρτισμένος αρχιτέκτονας ο Kowalski δεν εργάζεται πια στον κλάδο αυτόν αλλά εξακολουθεί να βλέπει τον κόσμο με τα μάτια ενός αρχιτέκτονα.

«Βλέπω γραμμές, συμμετρία, σχήματα, χρώματα και το πώς οι ανθρώπινες κατασκευές αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον. Βλέπω το πώς μια πόλη αναπτύσσεται, τι είναι βάσει σχεδίου και τι όχι και πώς η φύση αντιδρά στην επέκτασή μας. Εστιάζω τις φωτογραφίες με μεγάλη προσοχή για να αποτυπώσω αυτή την τάση», εξηγεί.

aeriasodam8 aeriasodam7 aeriasodam6 aeriasodam5 aeriasodam4 aeriasodam3 aeriasodam2 aeriasodam1