Τις δυνάμεις τους ενώνουν το Σάββατο η Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών, η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής συνόρων Αγίου Όρους, οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης και οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες διοργανώνοντας την πρώτη ποδηλατοπορεία και πεζοπορία Ουρανούπολης.

Διεκδικούν αξιοπρεπείς ποδηλατικές και πεζοπορικές υποδομές στη διαδρομή από τα Νέα Ρόδα μέχρι την Ουρανούπολη και τα όρια του Αγίου Όρους.

Ποδηλάτες με τα ποδήλατά τους θα συγκεντρωθούν στις 9:30 στη θέση «διώρυγα του Ξέρξη» έξω από τα Νέα Ρόδα. Θα διατίθενται και 40 ποδήλατα προς ενοικίαση.

Στις 10:00 θα δοθεί η εκκίνηση προς Τρυπητή, Ουρανούπολη, Μονή Ζυγού και στις 11 προγραμματίζεται η άφιξη στη Μονή Ζυγού.

Οι πεζοπόροι θα συγκεντρωθούν στις 10:00 στον Πύργο Ουρανούπολης. Στις 10:30 θα ξεκινήσουν και στις 11:00 αναμένεται η άφιξή τους στη Μονή Ζυγού.

Η ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί με τη συνοδεία Τροχαίας, γιατρού και ποδηλατικού συνεργείου ενώ στον χώρο κατάληξης της πορείας θα προσφερθούν μπουγάτσα και αναψυκτικά, καθώς και ξενάγηση στη μονή Ζυγού για όσους το επιθυμούν.