Ο Εθνικός Κήπος αναγεννιέται

Ξεκινούν σε τρεις μήνες τα έργα για την αναβίωσή του


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
10:08
17/07/2011
Ο Εθνικός Κήπος αναγεννιέται
1
loading

Έναν αναγεννημένο Εθνικό Κήπο, πιστό στο πνεύμα του αρχικού του σχεδιασμού που έγινε πριν από 150 χρόνια, προτείνει το ερευνητικό πρόγραμμα που εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει ήδη εγκριθεί άτυπα από το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι προτάσεις στις οποίες κατέληξαν 15 καθηγητές και δεκάδες διδακτορικοί διαφορετικών ειδικοτήτων, αφορούν πληθώρα παρεμβάσεων στους δρόμους, τις εγκαταστάσεις, στα συστήματα άρδευσης και φωτισμού, οι οποίες, όταν υλοποιηθούν, θα αλλάξουν το κακοποιημένο τοπίο του κήπου, μετατρέποντάς τον σε μια πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας, και σε ένα σύμβολο πολιτικής και πολιτισμού.

Στο σημείο όπου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος, ο οποίος μετονομάζεται σε «Χώρος φιλοξενίας οικόσιτων ζώων», προτείνεται η αντικατάσταση των υπαρχόντων κλουβιών – με μόνη εξαίρεση το κλουβί των λιονταριών, το οποίο έχει αρχιτεκτονική αξία και θα χρησιμοποιηθεί για μικρά πουλιά. Οι επιστήμονες της Πολυτεχνικής Σχολής προτείνουν τη δημιουργία ενός σκηνικού φάρμας με χαμηλούς ξύλινους φράκτες και βλάστηση σε όλη την έκταση.

«Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν σε περίπου τρεις μήνες και θα γίνουν τμηματικά, ώστε να μη μείνει κλειστός ο κήπος στο κοινό», αναφέρει στη Real planet η γεωπόνος και εργαζόμενη στη δημοτική επιχείρηση που διαχειρίζεται τον Εθνικό Κήπο, Κατερίνα Αγοραστού. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 6,5 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Dimopoulos

    Αφού κατασκευασθεί, η διαχείριση θα πρέπει να δωθεί σε ιδιώτες που θα καλύπτουν το κόστος τους οχι από δημοτικές ενισχύσεις (γιατί να πληρώνει ο φορολογούμενος έναν που παει να κάνει βολτα στον κήπο) αλλά με μικρό εισητήριο εισόδου πχ μισό ευρώ. Επισης, να ξαναπάρει ο κήπος το παλιό ιστορικό όνομα "Βασιλικός κήπος" γιατί πρωτοκατασκευάσθηκε από τον πατέρα του Οθωνα. (Ντρεπόμαστε για την ιστορία μας 😉

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει