Η βύθιση της βυθοκόρου «Όλγα» είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή λιπαντικών λαδιών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που ωστόσο χαρακτηρίστηκε ελάχιστη και ελεγχόμενη.

Η βύθιση προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ η κηλίδα που δημιουργήθηκε από τα λάδια της μηχανής του σκάφους αντιμετωπίστηκε αμέσως από το Λιμενικό Σώμα και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Στο σημείο έσπευσε για τη συνδρομή βοήθειας και ειδικό πλοίο βυτίου από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας Καβάλας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρροή των λιπαντικών, τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα που περιόρισε τη μετακίνηση της κηλίδας, ενώ χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα άντλησης και διαχωρισμού ελαίου και ύδατος.

Η βυθοκόρος αναμένεται να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ διεξάγεται έρευνα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για τα αίτια του ναυαγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Όλγα» παρέμενε αγκυροβολημένο ανατολικά της ιχθυόσκαλας τους τελευταίους 8 μήνες, όταν σταμάτησαν οι εργασίες εκβάθυνσης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης.