Μια νέα μόδα φαίνεται πως γεννιέται στις ΗΠΑ και είναι τόσο περίεργη όσο ακούγεται. Όλο και περισσότερα ζευγάρια βάζουν αρπακτικά πουλιά να τους φέρνουν τα δαχτυλίδια τους την ώρα του γάμου τους.

«Ένα γεράκι μας έφερε τα δαχτυλίδια στον στο γάμο μας», είπε η νύφη Courtney Laney από τη Φλόριντα σε ένα βίντεο στο TikTok, με μια φωτογραφία του αρπακτικού να κάθεται στο γαντοφορεμένο χέρι της αφού εκτέλεσε τα γαμήλια καθήκοντά του. «Ήταν σούπερ».

Τώρα, οι νύφες σπεύδουν στα πλησιέστερα πτηνοτροφεία, προσλαμβάνοντας γεράκια, κουκουβάγιες και άλλα πουλιά για να χρησιμεύσουν ως φορείς δαχτυλιδιών κατά τη μεγάλη τους μέρα. Η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να κοστίσει περισσότερα από 1.200 δολάρια.

«Νομίζουν ότι είναι κουλ», δήλωσε η Michele Losee, ιδιοκτήτρια του μη κερδοσκοπικού International Raptor and Falconry Center στην Αριζόνα, σύμφωνα με το nypost.com. «Στην πραγματικότητα, τα ζευγάρια και οι καλεσμένοι του γάμου φεύγουν με πολύ περισσότερες γνώσεις σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν με ένα αρπακτικό πουλί».

Τα πλάνα των «φτερωτών φίλων» της Losee, μεταξύ των οποίων και ενός που «παραλίγο να κουτσουλίσει το φόρεμα μιας νύφης» κατά τη διάρκεια ενός γάμου πουπαρευρέθηκε ως φορέας δαχτυλιδιών, συγκεντρώνουν χιλιάδες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και κάτω από το hashtag #RingBearer, οι ενδιαφερόμενες ξετρελαίνονται με το πόσο οι φτερωτοί μικροί βοηθοί βελτίωσαν τις τελετές τους. «Ring-bird! Βάλαμε το γεράκι μας να μας φέρει τα δαχτυλίδια μας», ανέφερε μια νύφη στη λεζάντα του βίντεο από το γάμο της.  «Πέταξε “εκτός σκηνής” στο τέλος αντί να επιστρέψει στη θέση του, αλλά αυτό πρόσθεσε μια χιουμοριστική πινελιά», συμπλήρωσε η ίδια.

@crazycritterlife

As part of our animal-themed wedding this weekend we had James’ hawk, Thane, fly our rings down the isle to one of our favorite songs! He did fly “off stage” at the end instead of back down the isle, but that just added a humorous touch 😂 #ringbird #ringbearer #ilikebirds #hawk #falconry #animalwedding #wedding #harrishawk

♬ I Like Birds – Eels

Σε ένα άλλο βίντεο, ένα πεισματάρικο αρπακτικό έκανε τους προσκεκλημένους να γελάσουν όταν αρνήθηκε να δώσει τις βέρες στο ζευγάρι που ενωνόταν με τα δεσμά του γάμου σε μια παραλία της Καλιφόρνια τον Οκτώβριο.

Τώρα στον χορό μπαίνουν και οι γαμπροί. Ο Κέβιν Μαρκ προσέλαβε ένα γεράκι για να εκπλήξει τη γυναίκα του που αγαπάει τα πουλιά, τον Ιούνιο του 2023. Ο νεόνυμφος επιστράτευσε τον αδελφό του για να τον βοηθήσει στην εκτέλεση του κόλπου. «Ήμασταν και οι δύο πολύ αγχωμένοι. Ξέραμε ότι το περιθώριο λάθους ήταν πολύ μικρό», θυμήθηκε ο Μαρκ, σημειώνοντας ότι τελικά η έκπληξη πήγε άψογα.

Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη, τα χαριτωμένα ζωάκια, όπως τα λευκά περιστέρια, μπορεί σύντομα να απαγορευτούν από τις τελετές. «Οι απελευθερώσεις πουλιών είναι απλώς ένας σκληρός τρόπος για την τέλεση γάμων και μνημοσύνων», δήλωσε τον Οκτώβριο η δημοτική σύμβουλος του Μανχάταν Καρλίνα Ριβέρα. Το δημοτικό συμβούλιο πρότεινε νομοσχέδιο για την άσκηση βέτο στις απελευθερώσεις περιστεριών σε όλη την πολιτεία. «Απλώς πιστεύουμε ότι είναι περιττό – τα πράγματα μπορεί να πάνε τρομερά στραβά».