Για εσένα που αρνείσαι να επιστρέψεις στην καθημερινότητα οι ταράτσες στην πόλη με τη χαλαρή αισθητική και τη θέα που σίγουρα κυριαρχεί, αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για να παρατείνεις λίγο ακόμη το καλοκαίρι σου.

Διάλεξε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στη φιλοσοφία και το γούστο σου και απόλαυσε με την παρέα για λίγο ακόμα ανέμελες στιγμές κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Retire

Το Ergon House μας έχει συνηθίσει μόνο σε πρωτότυπες ιδέες, όπως και αυτή που συναντάται στην ταράτσα του επί της Μητροπόλεως (νο 26- 28). Φωτάκια που δημιουργούν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, η Ακρόπολη σε gros plan και ένα μπαρ- καντίνα με ελάχιστες αλλά νόστιμες γευστικές προτάσεις και  σούπερ cocktails για τα καλοκαιρινά βράδια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας. 

Manouka

Με ατού του την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, το Manouka είναι από τα πιο χαλαρωτικά wine bars στο κέντρο, καθώς το βλέμμα χάνεται σε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Βρίσκεται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia και δίνει έμφαση σε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, οι οποίες συνδυάζονται άριστα με τις προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας παρασκευασμένες με πληθώρα ΠΟΠ προϊόντων από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Couleur Locale

Με urban χαρακτήρα, η ταράτσα του Couleur Locale (Νορμανού 3) αποτελεί αγαπημένη επιλογή στο Μοναστηράκι, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης, που την προτιμούν για τα δροσερά cocktails και την απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη. Όση ώρα απολαμβάνετε το ποτό και τη θέα, jazz, soul, funky, rock’n’roll μουσικές σας κρατούν συντροφιά. Αποτελεί, επίσης, ιδανική επιλογή για καφέ, καθώς διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση και σε αυτό το κομμάτι.

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρει οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί. Σημείο αναφοράς του από το περσινό καλοκαίρι και η εκπληκτική ταράτσα του.