Μπαρ στην Αθήνα που σερβίρουν νόστιμο φαγητό θα βρείτε. Τι γίνεται, όμως, με την αντίθετη περίπτωση; Υπάρχουν εστιατόρια αξιώσεων που σερβίρουν εξίσου ποιοτικά και προσεγμένα cocktails; Υπάρχουν και, μάλιστα, υπόσχονται μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Cookoovaya  

Μια A-Team διάσημων σεφ δημιούργησε την Cookoovaya (Χατζηγιάννη Μέξη 2) στην περιοχή του Χίλτον, ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο με σκοπό να αναδείξει την κλασική ελληνική κουζίνα στην πιο μοντέρνα και δημιουργική εκδοχή της. Νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με τη γνώση, το πάθος και τις εμπειρίες των σεφ, με το μενού να αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα. Στα συν και τα, εξίσου, προσεγμένα cocktails.

Prosopa

Με πρωταγωνιστή όλων τη μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές, και φυσικά την ποιότητα που αποτελεί το Α και το Ω των πάντων εδώ, το εστιατόριο Prosopa στο Ρουφ (Μεγάλου Βασιλείου 52 & Αγίου Κωνσταντίνου) δεν είναι μονοδιάστατο. Δεν είναι, δηλαδή, μόνο ένα εστιατόριο. Έχει πολλά… Prosopa, κάτι που μπορείτε να ανακαλύψετε οποιαδήποτε στιγμή βρεθείτε σε αυτό. Εκτός από το κομμάτι της γαστρονομίας που κρατάει τα σκήπτρα, ομολογουμένως, το Prosopa αποτελεί ιδανική επιλογή για after office κρασί ή ποτό με finger food, βραδινή έξοδο με πολλά υποσχόμενα cocktails συνοδεία μικρών γευστικών εκπλήξεων και φυσικά μια πολύ familiar επιλογή για τους λάτρεις της γαστρονομίας, που, όμως, δεν αποχωρίζονται ποτέ τα παιδιά τους!

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό εστιατόριο- μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχεί το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Frankie

Ρουστίκ αισθητική, νοσταλγική vintage ατμόσφαιρα και ζεστά χρώματα επικρατούν στην ιταλική τρατορία Frankie, στο Κολωνάκι, επί της Σκουφά (νο 42). Φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσες και ψωμί με προζύμι, ιταλικά σνακ και αντιπάστι, πιάτα με βάση το κρέας βάζουν σε πειρασμό. Το στυλ της κουζίνας ακολουθεί αυτό της κεντρικής Ιταλίας, με ξυλόφουρνο για τις πίτσες, ενώ στην ανοιχτή κουζίνα του ορόφου ο πελάτης μπορεί να παρατηρήσει την παρασκευή των φρέσκων ζυμαρικών. Επιβεβλημένη επιλογή το αέρινο και θεσπέσιο τιραμισού.

Gastone

Η δημιουργική ομάδα του Cookoovaya, προτεινόμενου εστιατορίου του διεθνούς οδηγού Michelin, από το καλοκαίρι του 2021 συστήνει τους λάτρεις της κρεατοφαγίας σε ένα πρωτότυπο concept στο κέντρο της Αθήνας (Πραξιτέλους 43 & Αγίου Μάρκου) που συνδυάζει την αμερικάνικη φιλοσοφία του fine dining με τις αυθεντικές, ελληνικές χασαποταβέρνες. Το αποτέλεσμα; Δημιουργικά πιάτα και μεζέδες με βάση το κρέας, που προσφέρουν μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία. Ναυαρχίδα του μενού η περίφημη τραγανή γουρουνοπούλα, που γίνεται πραγματικά ανάρπαστη.