Αν αναζητάτε αφορμή για έξοδο με την οικογένεια το Σαββατοκύριακο, σας δίνουμε τέσσερις επιλογές που θα σας βάλουν σε διάθεση μίνι εκδρομής.

Προτάσεις της ελληνικής κουζίνας γεμίζουν το κυριακάτικο τραπέζι, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να γλείφουν ακόμη και τα δάχτυλά τους με τις λαχταριστές λιχουδιές τους.

Ελευθεριάδης

Ο φημισμένος Ελευθεριάδης στη Δροσιά (Σολωμού 26), ψήνει στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε καθημερινή βάση αφράτο πεϊνιρλί σε διάφορες εκδοχές και σας καλεί να το δοκιμάσετε για να το συμπεριλάβετε κι εσείς –όπως συμβαίνει με όλους όσοι το επισκέπτονται– στα κορυφαία της Αθήνας.

Σε ποικίλες παραλλαγές, λοιπόν, με αυγό και κασέρι, κασέρι και φρέσκο βούτυρο, κασέρι, ζαμπόν, μπέικον, κιμά λουκάνικο και αυγό, κασέρι, παστουρμά, σουτζούκι και αυγό κ.α. η επιλογή σας θα είναι σίγουρα δύσκολη.

Εκτός από πεϊνιρλί στον κατάλογό του θα βρείτε, επίσης, τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, χειροποίητο τζατζίκι, πλούσια σε υλικά πίτσα και ζουμερά μπιφτέκια. Καλό είναι να το επισκεφτείτε σχετικά νωρίς το μεσημέρι, γιατί τις Κυριακές εδώ επικρατεί πραγματικά το αδιαχώρητο.

Η Βλάχικη Γλάστρα- Γούλας

Μια ιστορική, οικογενειακή ταβέρνα που θα σας φέρει μέχρι την Ροδόπολη (Κολοκοτρώνη 14). Μετρώντας περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, φημίζεται για την οικεία ατμόσφαιρα και τις σπιτικές γεύσεις που σερβίρει, πλέον, στους θαμώνες της.

Τα νοστιμότατα παϊδάκια, οι ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι και φυσικά η φημισμένη γάστρα της στα όσα την έχουν καθιερώσει στις επιλογές του κοινού για ένα γεύμα μακριά από την βουή της πόλης (κυρίως) το Σαββατοκύριακο.

Λακκαγκίνη

Σε ένα μοναδικό κατάφυτο φυσικό περιβάλλον, στις Αφίδνες, το Λακκαγκίνη στα Κιούρκα μπορεί να μετατραπεί στο αγαπημένο σημείο αναφοράς σας για όλη την διάρκεια του χρόνου.

Δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο ορεινό χωριό (και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας), πρόκειται για έναν πολυχώρο που συνδυάζει την επαφή με τη φύση και διαθέτει εστιατόριο και cafe, για όλες τις ώρες της ημέρας. Οι ιθύνοντες, μάλιστα, έχουν δημιουργήσει έναν μικρό ζωολογικό κήπο που κλέβει τις εντυπώσεις.

Το Τζάκι

Κλασική χασαποταβέρνα που λειτουργεί από το 1975 στην κεντρική πλατεία του Πολυδενδρίου. Το Τζάκι τιμά αποκλειστικά την ελληνική κρεατοφαγία και φημίζεται για τις μερίδες τεραστίων διαστάσεων, τις οποίες δεν τσιγκουνεύεται καθόλου!

Τεράστια σπαλομπριζόλα, νοστιμότατα παϊδάκια, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ψωμάκι στα κάρβουνα να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Αν το επισκεφτείτε σαββατοκύριακο, κάντε κράτηση γιατί στην κυριολεξία γίνεται χαμός.