Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Νύχτες κλασικής μουσικής σας περιμένουν στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, μια συναυλία αφιερωμένη στο Στράτο Διονυσίου διοργανώνεται στο Βεάκειο Θέατρο, το 1ο Αστικό Πανηγύρι στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης είναι γεγονός, ενώ οι Δάκης, Πωλίνα και Κώστας Χαριτοδιπλωμένος σας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο με μια συναυλία στην Κηφισιά.

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Από τις 18 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου το Ίδρυμα Schwarz, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour, the Nina von Maltzahn Global Touring Initiative, ενώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη».

Ένα ξεχωριστό  φεστιβάλ υψηλού επιπέδου, το οποίο πλέον αποτελεί θεσμό στην πόλη κάθε φθινόπωρο, γίνεται το σημείο σύζευξης της διαπολιτιστικής κουλτούρας την οποία πρεσβεύει το Ίδρυμα Schwarz, της παράδοσης και της ιστορίας που αντιπροσωπεύει η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και του κύρους που φέρει η υπογραφή του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis (Curtis Institute).

Αφιέρωμα στο Στράτο Διονυσίου στο Βεάκειο

Με τη συμμετοχή συνεργατών και φίλων του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου καθώς και γνωστών καλλιτεχνών το βράδυ της Κυριακής στις 21.00 στο Βεάκειο θέατρο στον Πειραιά, 30 επιτυχίες του μεγάλου Στράτου Διονυσίου σε ενορχήστρωση και διασκευή του μαέστρου Ιωάννη Γαβρά, θα παιχτούν ζωντανά από την Ορχήστρα των Ονείρων και το Μουσικό Εργαστήρι «Η οδός Ονείρων». Μια συναυλία από τα παιδιά για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.

1ο Αστικό Πανηγύρι στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το φετινό Σεπτέμβριο, η FIX Hellas και η Δημοτική Αγορά Κυψέλης σχεδιάζουν το 1ο Αστικό Πανηγύρι και δίνουν ραντεβού με όλους στη Φωκίωνος σε ένα ανεπανάληπτο γλέντι στην πόλη, γιορτάζοντας την παράδοση του τόπου μας.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου, παρατείνουμε το καλοκαίρι για λίγες ακόμα ώρες και φέρνουμε την παράδοση στο σήμερα, διοργανώνοντας μια μεγάλη γιορτή για όλους.

Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς θα επιμεληθεί η Παραδοσιακή Ορχήστρα «ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ», τα μέλη της οποίας υπόσχονται μία αξέχαστη «ορχηστρικά» βραδιά.

Συναυλία με τους Δάκη, Πωλίνα και Χαριτοδιπλωμένο στην Κηφισιά

Το Σάββατο 21 του μήνα στις 20.30 στο Πάρκο Ηρώων στη Νέα Κηφισιά, τρεις τραγουδιστές είδωλα μιας ολόκληρης εποχής, μιας υπέροχης εποχής που επέτρεπε στους ανθρώπους  να ονειρεύονται, να ερωτεύονται και να ελπίζουν δίνουν μια νοσταλγική συναυλία για το κοινό.

Ένα φθινοπωρινό βράδυ τα «Ηχοχρώματα» θα ζωντανέψουν μια εποχή αθωότητας για να μας θυμίσουν πως κάποτε ήμασταν όλοι παιδιά! Μαζί με τους Δάκη, Πωλίνα και Κώστα Χαριτοδιπλωμένο ο Δημήτρης Κίκλης.