Σε μία από τις πιο όμορφες και γραφικές γειτονιές της Αθήνας, αυτή των Πετραλώνων, οι εικόνες της παλιάς Αθήνας δημιουργούν νοσταλγικά συναισθήματα σε όσους την επιλέξουν για την έξοδό τους.

Εκεί, σε δύο υπέροχους χώρους από τα παλιά έχουν δημιουργηθεί δύο από τα πιο φημισμένα και επιτυχημένα μπαράκια στην περιοχή, με όμορφα διαμορφωμένες αυλές για χαλαρά ποτά και cocktails.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος & Υπερίωνος 1) συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Upupa Epops

Με vintage αισθητική και ρετρό χαρακτήρα, ο τσαλαπετεινός (η επιστημονική του ονομασία το upupa epops) δίνει έμφαση στο μπαρ (η μπάρα του μετράει μάλιστα μήκος 7 μέτρων) με προσεγμένα cocktails και αξιοζήλευτη κάβα, προσιτή σε όλους –ακόμη και οι premium ετικέτες καθώς διατίθεται η δυνατότητα μισής μερίδας.

Τα cocktails του είναι εξαιρετικά, γι αυτό και αποτελούν επιτυχημένη επιλογή. Το δημοφιλές πλέον στέκι, για καφέ και ποτό, φιλοξενείται σε ένα «συγκρότημα» παλιών κτιρίων του 1930, sστα Κάτω Πετράλωνα (Αλκμήνης 7 & Θεανούς) τα οποία «αγκαλιάζουν» την εξωτερική αυλή, που φέρνει στο νου εικόνες της παλιάς, καλής Αθήνας.