Οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας στα βόρεια προάστια θα ανακαλύψετε πραγματικούς γευστικούς θησαυρούς, οι οποίοι μυούν στα μυστικά γαστρονομικά μονοπάτια της κουζίνας της γείτονος.

Φρέσκα ζυμαρικά, τραγανή πίτσα και γευστικά ορεκτικά συνοδεύονται ιδανικά από επιλεγμένες ετικέτες κρασιού και κλείνουν την ημέρα με τον καλύτερο και πιο απολαυστικό τρόπο.

Frankie

Αδερφάκι του ομώνυμου εστιατορίου στο Κολωνάκι, το Frankie δίνει το παρών σε κεντρικό δρόμο της Νέας Ερυθραίας (Χαριλάου Τρικούπη 125) από τον Ιούλιο και υπόσχεται να ταξιδέψει τους επισκέπτες του σε ανεξερεύνητα γαστρονομικά μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας.

Παραμένοντας πιστό στη φιλοσοφία farm-to-table και την ποιότητα του ομίλου εστιατορίων Νice’n’Εasy, το μενού του αποτελείται από διάφορα ιταλικά snacks, antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι και ευρεία γκάμα σε ελληνικά και ιταλικά κρασιά.

Τέλος, διαθέτει ενημερωμένη λίστα σε cocktails και ξεχωριστή κάρτα brunch με ντελικάτες και χορταστικές επιλογές για κάθε Σαββατοκύριακο.

Alio

Σε έναν υπέροχο χώρο στο Χαλάνδρι (Βασ. Γεωργίου 34,) ο σεφ Γιάννης Λουκάκος υποδέχεται τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας για μια απόλυτη γευστική εμπειρία στο νέο εστιατόριό του Alio (στα ιταλικά σημαίνει διαφορετική προσέγγιση).

Εκτός από τις κλασικές επιλογές από τις προτάσεις της γείτονος, όπως είναι η all time classic καρμπονάρα, ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει και πιο εκμοντερνισμένες προτάσεις με ένα σύγχρονο τουίστ που δεν περνάει απαρατήρητο και κερδίζει όλους εκείνους που αναζητούν το κάτι διαφορετικό.

Με διάθεση αλλαγής αλλά και διαφορετικής προσέγγισης της ιταλικής κουζίνας που όλοι γνωρίζουμε, διακρίνεται για τις εμπνευσμένες δημιουργίες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Ορεκτικά, ζυμαρικά, κυρίως και πίτσες συνθέτουν έναν ολοκληρωμένο κατάλογο, ο οποίος καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Parla

Στεγασμένο σε ένα πανέμορφο αρχοντικό με μια υπέροχη αυλή στην Κηφισιά (Λεωφ. Κηφισίας 317), το Parla αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας στα βόρεια.

Με τον ταλαντούχο σεφ Θοδωρή Παπανικολάου στο «τιμόνι» της κουζίνας, το εστιατόριο υπόσχεται να σας μυήσει στα γαστρονομικά μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας. Εμπνευσμένες και δημιουργικές προτάσεις από τον σεφ, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις εκλεκτές ετικέτες της wine list με επιλογές κυρίως από τον ιταλικό αμπελώνα.