Εάν το Σαββατοκύριακο που ξεκινά αύριο σας βρίσκει στην Αθήνα, μπορείτε να κάνετε πράγματα που δεν έχετε το χρόνο μέσα στην εβδομάδα.

Βόλτες στο κέντρο σε πράσινες οάσεις, φωτογραφικές εκθέσεις και κινηματογραφικές προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό στα όσα ενδιαφέροντα μπορούν να γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας.

Ομαδική έκθεση στο Taf

To TAF / the art foundation παρουσιάζει την έκθεση Brostakalli που θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση, σε επιμέλεια της Αριάδνης Τζίκα, έχει ως σκοπό την αποδόμηση των εξιδανικευμένων στερεοτυπικών μοντέλων που προβάλλονται στην κοινωνία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τη βιομηχανία της μόδας.

Ελευθερώνοντας λοιπόν το βλέμμα μέσα από τα έργα, να δημιουργηθεί ένα νέος διάλογος ένα προσωπικό αλλά και ελεύθερο μέτρο για το τι σημαίνει ομορφιά για τoν άνθρωπo. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Σάββατο: 12.00- 20.00, Κυριακή: 12.00- 19.00

Σινεμά κάτω από τ’ αστέρια

Τον Αύγουστο το Park Your Cinema, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει φιλμ με ηρωίδες σε πρωταγωνιστικούς ή συμπρωταγωνιστικούς ρόλους. Γυναίκες που έγιναν σύμβολα στην ιστορία του σινεμά σε πέντε προβολές που θα θυμάστε ότι απολαύσατε.

Αυτό το Σάββατο στις 10 Αυγούστου και στις 21.00 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία «Η Μοίρα δεν Ξεχνά», σε σκηνοθεσία Tay Garnett και πρωταγωνιστές τους Lana Turner και John Garfield. *Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Βόλτα στον Εθνικό Κήπο

Λίγα μόλις βήματα από την πιο πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, το Σύνταγμα, ο Εθνικός Κήπος αποτελεί μια πραγματική όαση πρασίνου για τα μάτια του κάθε επισκέπτη.

Σε μια έκταση, λοιπόν, 150 στρεμμάτων περίπου μαζί με τον κήπο του Ζαππείου, σας δίνεται η δυνατότητα να περπατήσετε ανάμεσα σε σπάνια είδη φυτών, να παίξετε με πάπιες, να ξαποστάσετε σε ξύλινα παγκάκια στα διάφορα επιμέρους πάρκα του, να φωτογραφηθείτε κάτω από πανέμορφες πέργκολες, ακόμη και να παρατηρήσετε αρχαία ευρήματα και προτομές.