Μία γυναικοκρατούμενη και συναρπαστική περιπέτεια για τη μαφία με πρωταγωνίστρια την Μελίσα ΜακΚάρθι υπόσχεται απίστευτες στιγμές περιπέτειας, την ώρα που το αριστούργημα του Φεντερίκο Φελίνο, «La Strada», που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1954 καθώς και 11 διεθνή βραβεία συνολικά συγκλονίζει και πάλι το κοινό.

Συνολικά, επτά ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη, με τις τρεις από αυτές να κυκλοφορούν σε επανέκδοση.

Xαλαρώστε Κύρε Αλέν! (Un Homme Pressé)

Κωμωδία, Δράμα, 100’

Σκηνοθεσία: Ερβέ Μιμράν

Πρωταγωνιστούν: Φαμπρίς Λουκινί, Λεϊλά Μπεκτί, Ρεμπέκα Μάρντερ, Ιγκόρ Γκότσμαν

O Αλέν είναι ένας ισχυρός και σεβαστός επιχειρηματίας που βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του και δεν σπαταλά τον χρόνο του σε ανούσια ζητήματα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι και η διασκέδαση. Όταν ένα σοβαρό εγκεφαλικό επηρεάζει την ομιλία του, όλα όσα λέει είναι από ακατανόητα έως… ξεκαρδιστικά.

Προκειμένου να σώσει την καριέρα του, θα ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής λογοθεραπεύτριας. Όμως, καθώς η διαδικασία της αποκατάστασης θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή, ο Αλέν θα συνειδητοποιήσει σταδιακά πως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του τον προσπέρασε.

Οι Βασίλισσες του Εγκλήματος (The Kitchen)

Αστυνομική περιπέτεια, 102’

Σκηνοθεσία: Αντρέα Μπερλόφ

Πρωταγωνιστούν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Ελίζαμπεθ Μος, Τίφανι Χάντις, Ντόμναλ Γκλίσον, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Μπράιαν ντ’ Άρσι Τζέιμς, Μάργκο Μαρτιντέιλ, Μπιλ Καμπ

Νέα Υόρκη, 1978. Τα 20 οικοδομικά τετράγωνα με τα ενεχυροδανειστήρια, τους οίκους ανοχής και τα διαβόητα μπαρ ανάμεσα στην 8η Λεωφόρο και τον ποταμό Χάντσον που ανήκουν στην ιρλανδική μαφία και είναι γνωστά ως Χελς Κίτσεν, δεν είναι το πιο εύκολο μέρος να ζει κανείς. Ή το πιο ασφαλές.

Όταν τρεις μαφιόζοι μπαίνουν φυλακή, οι γυναίκες τους θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, συνεχίζοντας το «έργο» τους. Πρωτοστατούν στις κομπίνες και αναγνωρίζονται ως άξια μέλη της τοπικής μαφίας.

Έρωτας αλά ιταλικά (Little Italy)

Κωμωδία, 102’

Σκηνοθεσία: Donald Petrie

Πρωταγωνιστούν: Hayden Christensen, Emma Roberts, Danny Aiello, Alyssa Milano

Στους δρόμους της «Μικρής Ιταλίας» ανθίζει ο… έρωτας! Η Νίκη μία νέα όμορφη σεφ επιστρέφει στην πατρίδα της για να ανανεώσει την Visa της και ξεκινάει μία σχέση με τον παιδικό της φίλο Λίο, έναν μάγειρα ειδικό στην pizza, με όνειρο να φτιάξει το δικό του εστιατόριο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι γονείς τους έχουν ανταγωνιστικά εστιατόρια το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο και είναι θανάσιμοι εχθροί.

La Strada

Δράμα

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

Πρωταγωνιστούν: Άντονι Κουίν, η Τζουλιέτα Μαζίνα, Ρίτσαρντ Μπέιζχαρτ.

Η Τζελσομίνα ένα ονειροπαρμένο και καλοκάγαθο πλάσμα που βλέπει μόνο το καλό στους άλλους, πωλείται από τη μητέρα της στον Ζαμπανό  ένα βάρβαρο πλανόδιο «καλλιτέχνη τσίρκου». Ο Ζαμπανό συμπεριφέρεται με το χειρότερο τρόπο στη Τζελσομίνα και δε διστάζει να την απατήσει με άλλες γυναίκες.

Έπειτα από μια έκρηξη βίας του Zαμπανό, η Tζελσομίνα αποφασίζει να δραπετεύσει. Σε ένα γειτονικό χωριό βλέπει την παράσταση ενός άλλου περιπλανώμενου, του ισορροπιστή Tρελού, και μένει έκθαμβη. Ο Ζαμπανό, όμως, τη βρίσκει και την αναγκάζει να τον ακολουθήσει.

Οι δυο τους πλέον αποτελούν μέλη του προσωπικού ενός τσίρκου. Στο ίδιο τσίρκο εργάζεται κι ο ισορροπιστής Τρελός που είχε μαγέψει τη Τζελσομίνα με τα ακροβατικά του.

Ο Τρελός θα βοηθήσει τη Τζελσομίνα να καταλάβει ότι αγαπά τον Ζαμπανό παρά τον βίαιό του χαρακτήρα κι ότι εκείνος τη χρειάζεται κι ενώ σε εκείνη θα δοθούν πολλές ευκαιρίες να σπάσει τα δεσμά της και να ξεφύγει από τον τύραννο εκείνη θα παραμείνει δίπλα του για να υπομείνει τις βίαιες του εκρήξεις.

Πριν την Επανάσταση (Before The Revolution)

Πολιτική, 115’

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Πρωταγωνιστούν: Αντριάνα Άστι, Φραντσέσκο Μπαρίλι

Ένας 20χρονος κομμουνιστής φοιτητής από την Πάρμα, με αστική καταγωγή, ο Φαμπρίτσιο, αμφιταλαντεύεται μεταξύ της μαρξιστικής του ιδεολογίας και της επιβεβλημένης ενσωμάτωσης στο σύστημα, αλλά και μεταξύ καρδιάς και λογικής καθώς διατηρεί ερωτική σχέση με την νεαρή θεία του.

Ο Έκπτωτος (El Reino/ The Realm)

Πολιτικό θρίλερ, 132’

Σκηνοθεσία: Ροδρίγο Σορογκόγιεν

Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μόνικα Λόπεθ, Τζόσεπ Μαρία Που, Μπάρμπαρα Λένι

Μια ομάδα φίλων, μέλη ενός πολιτικού κόμματος της χώρας, περνούν τον χρόνο τους σε εντυπωσιακά γιοτ και ακριβά εστιατόρια. Πίσω από την επιφανειακή βιτρίνα, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα: η καθημερινότητά τους περιλαμβάνει ξέπλυμα χρήματος, ύποπτες συναλλαγές, περίεργα πάρε-δώσε και ειδικές «χάρες» προς επιχειρηματίες… μέχρι την αποκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου.

Η Συμμορία των Σικελών

Αστυνομική, 122’

Σκηνοθεσία: Ανρί Βερνέιγ

Πρωταγωνιστούν: Αλέν Ντελόν, Ζαν Γκαμπέν, Λίνο Βεντούρα, Αμαντέο Νατζάρι, Σίντνεϊ Τσάπλιν, Λεοπόλντο Τριέστε

Η ιστορία ενός νέου γκάγκστερ και ενός ύποπτου εργοστασιάρχη που κάνουν τη «ληστεία του αιώνα». Πετυχημένη αστυνομική ταινία, που έγινε εμπορική επιτυχία όταν παίχτηκε για πρώτη φορά πριν μερικά χρόνια.