Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και όσοι έχετε κανονίσει καλοκαιρινές βουτιές με την παρέα σε κάποια από τις παραλίες της Αττικής, έχετε υπόψη τις γευστικές προτάσεις που ακολουθούν για μετά το μπάνιο σας.

Νόστιμοι μεζέδες με θαλασσινή αύρα σε τρεις διευθύνσεις που στρώνουν τραπέζια, σχεδόν, πάνω στο κύμα.

Απέραντο Γαλάζιο

Ακριβώς πάνω στο κύμα στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, το Απέραντο Γαλάζιο προσφέρει αυτό ακριβώς που δηλώνει και η ονομασία του: απέραντη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Με τραπεζάκια στην ακρογιαλιά, σερβίρει πληθώρα ουζομεζέδων για τους μερακλήδες που θα το προτιμήσουν. Δοκιμάστε ψητή σαρδέλα, γαύρο μαρινάτο, γαριδάκι συμιακό και γαρίδες σαγανάκι.

Ψαράς

Σε ένα όμορφο σημείο πάνω ακριβώς στην παραλία του Μαραθώνα, η ψαροταβέρνα του Ψαρά αποτελεί μια τίμια και διαχρονική επιλογή για ψαράκι δίπλα στο κύμα από το 1950. Νόστιμα πιάτα μαγειρεμένα απλά αλλά με μεράκι, την έχουν αναδείξει σε προορισμό στην Ανατολική Αττική. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ποικίλοι ουζομεζέδες γεμίζουν το τραπέζι σας μυρίζοντας ακόμη ιώδιο, καθώς προέρχονται από τα καΐκια ψαράδων της περιοχής.

Φύκι Φύκι

Με το που ανοίγει ο καιρός, ο οικισμός του Πόρτο Ράφτη γίνεται πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου Φύκι Φύκι (Λεωφόρος Γρέγου 45), ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.