Με ρετρό αισθητική και περιβάλλον που ταξιδεύει στο χρόνο, τα στέκια που ακολουθούν αποτελούν σταθερές αξίες για καφέ και ποτό εδώ και πολλές δεκαετίες.

Με μια πορεία στο χρόνο που παραμένει διαχρονική, αλλά και με πίστη στην φιλοσοφία με την οποία πρωτοξεκίνησαν την λειτουργία τους δεν είναι να αναρωτιέται κανείς πώς συγκαταλέγονται ακόμη στις κορυφαίες επιλογές του κοινού της Αθήνας.

Au Revoir

Το Au Revoir στην Πατησίων αποτελεί ζωντανό θρύλο της νυχτερινής διασκέδασης, αφού λειτουργεί από το 1958. Το σχεδίασε ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος και είναι το παλιότερο bar της Αθήνας. Τη δεκαετία του ’60 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το καλλιτεχνικό κοινό της πόλης, το οποίο το επισκεπτόταν για ποτό, μετά το θέατρο ή το σινεμά.

Το ξύλινο στοιχείο κυριαρχεί στο χώρο, με τους επενδυμένους τοίχους και τα φωτιστικά από ψάθα να κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Σήμερα, τα ηνία του μπαρ έχουν περάσει στη δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, η οποία συνεχίζει με μεράκι την παράδοση αυτού του ρετρό χώρου. Το ουίσκι παραμένει στις σταθερές αξίες της μπάρας μέχρι σήμερα.

Galaxy

Το Galaxy στολίζει τη στοά της Σταδίου 10 (εκεί που δείχνει ο Κολοκοτρώνης πάνω στο άλογό του) από τη δεκαετία του΄70 και συγκαταλέγεται στα πιο ιστορικά μπαρ της Αθήνας. Με κλασική ατμόσφαιρα, ρετρό ντεκόρ (το ίδιο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του), παλιές διαφημίσεις ποτών στους τοίχους και μουσική που παίζει σε χαμηλή ένταση, θυμίζει έντονα παλιό αμερικανικό μπαρ που αντέχει στον χρόνο.

Παλιοί και νέοι πότες, κόσμος των επιχειρήσεων αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου, πιάνουν θέση στη μεγάλη ξύλινη μπάρα για να απολαύσουν μόνοι το ουίσκι τους ή να συζητήσουν ήσυχα με την παρέα τους.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται.