Υπάρχουν στέκια που ξεχωρίζουν στις επιλογές του κοινού για την ιδιαίτερη «προσωπικότητα» που τα χαρακτηρίζει. Δεν πρόκειται για συνηθισμένα spot, καθώς καταφέρνουν να κάνουν τη διαφορά και να διακριθούν ανάμεσα σε πολλές επιλογές στην πόλη.

Για να πιείτε τον καφέ σας, να δοκιμάσετε εξαιρετικά γλυκά, να τσιμπήσετε ταϊλανδέζικες γεύσεις, ακόμη και να διαβάσετε το βιβλίο σας, ό,τι κι αν αναζητάτε μπορείτε να το κάνετε με… άποψη στα σημεία που ακολουθούν στις γειτονιές της Αθήνας.

Superfly

Από τα πιο ιδιαίτερα στέκια στο Παγκράτι, το Superfly βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από την Πλατεία Βαρνάβα και προσφέρει στους επισκέπτες του μία καλτ εμπειρία. Μπαίνοντας στο χώρο ο χρόνος γυρίζει πίσω φέρνοντας στο νου μνήμες από παιδικά πάρτι.

Ένα αυθεντικό φλιπεράκι, ρετρό αντικείμενα και έπιπλα, αφίσες και παιχνίδια, κόμικ και περιοδικά που μας ταξιδεύουν στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Όπως φαντάζεστε το σκηνικό πολύ χαλαρό για άραγμα με την παρέα, καφέδες και κους κους.

Noel

Με όνομα που παραπέμπει στην αγαπημένη εποχή όλων (τουλάχιστον των περισσότερων), μικρών και μεγάλων, κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο όμορφου, χριστουγεννιάτικου στεκιού στην πόλη. Στο στέκι πίσω από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη) που κάθε μέρα του χρόνου είναι Χριστούγεννα, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα ενδιαφέροντα cocktails και το απολαυστικό του brunch.

Little Kook

Το καθιερωμένο, πλέον, στέκι στου Ψυρρή (Καραϊσκάκη 17) εκτός από τον επιβλητικό χώρο του, φημίζεται και για τα αμέτρητα είδη σε γλυκά που βάζουν σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους. Ακόμη κι αν δεν θέλετε να καθίσετε στο χώρο του, σίγουρα μια φωτογραφία με το χαρακτηριστικό σκηνικό του θα βγείτε.

Mentaleaty

Το Mentaleaty, επί της κεντρικής Μεγάλου Αλεξάνδρου (νο 116-118) στον Κεραμεικό, αποτελεί μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης «Αθηνά Ελπίς». Δημιουργήθηκε με σκοπό την ένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην αγορά εργασίας, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, έτσι ώστε να επιτευχθεί δραστικά η βελτίωση της υγείας τους.

Πρόκειται, λοιπόν, για το μοναδικό καθαρά ασιατικό εστιατόριο της περιοχής, η κουζίνα του οποίου θα σας ταξιδέψει σε εξωτικά γαστρονομικά μονοπάτια, την ώρα που ένα γεύμα σας εδώ θα συμβάλλει στην υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Τα πιάτα του είναι εμπνευσμένα από την Κίνα, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και την Πολυνησία, ενώ η φιλοσοφία του εστιάζει στην υγεία, καθώς χρησιμοποιούνται πάντα φρέσκες πρώτες ύλες για την καλύτερη υγιεινή διατροφή σας.

Booktalks

Ένα βιβλιοπωλείο- cafe στο Παλαιό Φάληρο (Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58) που συγκεντρώνει στους χώρους του τόσο τους λάτρεις του βιβλίου, όσο και του καφέ. Χωρισμένοι νοητά από δύο καμάρες οι χώροι του βιβλιοπωλείου και του cafe, μοιάζουν ξεχωριστοί, ωστόσο λειτουργούν συμπληρωματικά ο ένας προς τον άλλο.

Έτσι μπορεί να παραγγείλει κανείς τον αγαπημένο του καφέ και ένα γλυκό και να ξεφυλλίσει το βιβλίο της αρεσκείας του, και αντιστρόφως. Να αγοράσει δηλαδή το βιβλίο που επιθυμεί και εν συνεχεία να επισκεφτεί το cafe είτε μόνος είτε με την παρέα του.