Μία από τις πιο δυνατές τάσεις, όχι μόνο στην αθηναϊκή μπαρ σκηνή, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, το πάντρεμα ποτού και φαγητού κερδίζει ολοένα και περισσότερο το κοινό της πόλης, αλλά και τους επισκέπτες της.

Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες μπάρες στο κέντρο της Αθήνας σερβίρουν όχι μόνο εξαιρετικά cocktails, αλλά και νόστιμες γευστικές προτάσεις στις οποίες δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε.

Bunuel Uptempo Bistro

Με όνομα εμπνευσμένο από τον Ισπανό σκηνοθέτη Bunuel, γνωστό για τον υπερρεαλισμό του, το Bunuel Uptempo Bistro δίνει το παρών επί της Πατριάρχου Ιωακείμ κοντά στον Ευαγγελισμό και αποτελεί το νέο εγχείρημα του bartender Σταμάτη Σταματιάδη. Ατμοσφαιρικός χώρος με ρετρό αισθητική, όπου θα δοκιμάσετε κλασικά cocktails από τις δεκαετίες των ‘20s και ‘30s και πιάτα με γαλλική φινέτσα.

 Juan Rodriguez

Mε εντυπωσιακό design αποικιακού στυλ το Juan Rodriquez προστέθηκε στο δυναμικό του Ψυρρή (Παλλάδος 3), για να δώσει εξωτικό χαρακτήρα στις εξόδους των Αθηναίων. Παντρέματα γεύσεων με εκλεκτά cocktails σε ένα bar βγαλμένο από άλλη εποχή, σε αυτόν τον «θησαυρό» σε μια από τις ανερχόμενες (και πάλι) γειτονιές της Αθήνας. Η διακόσμηση, αδιαμφισβήτητα, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, ενώ  τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι –από τους πολυελαίους μέχρι τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους και τους φοίνικες.

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχείo το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Noel

Με όνομα που παραπέμπει στην αγαπημένη εποχή όλων (τουλάχιστον των περισσότερων), μικρών και μεγάλων, κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο όμορφου, χριστουγεννιάτικου στεκιού στην πόλη. Στο στέκι πίσω από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη) που κάθε μέρα του χρόνου είναι Χριστούγεννα, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα ενδιαφέροντα cocktails και το απολαυστικό του brunch.

Senios

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (στον αριθμό 15) το Senios, ένα new age καφενείο που δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και στου ποτού, και αποτελεί έμπνευση της επιτυχημένης ομάδας των The Clumsies. Συνταγές της γιαγιάς, ψαγμένες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας και ευρηματικοί συνδυασμοί συνθέτουν ένα μενού που δίνει μια φρέσκια διάσταση σε γνώριμες γεύσεις.

Την ίδια στιγμή, πίσω από το bar η βραβευμένη ομάδα του The Clumsies ετοιμάζει  cocktails αρωματισμένα σε βαρέλια και βασισμένα σε iconic κλασικές συνταγές με ένα  signature twist από τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση.