Η πιο ενθουσιώδης, πολύχρωμη, θορυβώδης και χαρούμενη εποχή του χρόνου έχει ήδη ξεκινήσει και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την απολαύσετε.

Αφεθείτε στους καρναβαλικούς ρυθμούς στους οποίους κινείται η Αττική και διασκεδάστε με την ψυχή σας παίρνοντας μέρος σε καρναβαλικές παρελάσεις και ποδηλατάδες, εργαστήρια και συναυλίες.

Νυχτερινή παρέλαση στο Μοσχάτο

Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια του διασημότερου καρναβαλιού στην Αττική και έχοντας ετοιμάσει μία σειρά εκπλήξεων για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Αποκριάς, καλεί όλο τον κόσμο να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις. Έτσι το απόγευμα του Σαββάτου (02/03) θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση στον Ταύρο, από την πλατεία Αγίας Σοφίας έως το Εμπορικό Κέντρο Athensheart. Στο σημείο που καταλήγει η παρέλαση στις 20.00 έχει προγραμματιστεί συναυλία με τους Kings και τους Players.

Το πρωί της Κυριακής η Λεωφόρος Μακρυγιάννη θα γεμίσει με πληρώματα μεταμφιεσμένων και άρματα από το Μοσχάτο και τον Ταύρο, σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγάλης παρέλασης μεταμφιεσμένων του Δήμου, με τη συμμετοχή σχολείων, φορέων, ομάδων καρναβαλιστών, χορευτικών σχημάτων, αρμάτων, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρων! Στις 16.30 το απόγευμα στο ύψος της πλατείας Μεταμορφώσεως θα λάβει χώρα συναυλία με τον Χρήστο Μενιδιάτη.

Συναυλία με δημοφιλείς καλλιτέχνες στο Περιστέρι

Στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων του ο Δήμος Περιστερίου το απόγευμα του Σαββάτου στις  19.00 διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία με τον Νίκο Μακρόπουλο. Την ίδια ώρα την Κυριακή 3 Μαρτίου, θα λάβει χώρα συναυλία με τον Πασχάλη και την μπάντα του σε ένα πάρτι γεμάτο επιτυχίες από τις δεκαετίες 60’, 70’, 80’ μέχρι σήμερα. Οι συναυλίες θα λάβουν χώρα στον κλειστό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου (Δωδεκανήσου & Αναπαύσεως – Στάση Μετρό Ανθούπολη), στην αίθουσα συναυλιών.

Καρναβαλικές εκδηλώσεις στου Ρέντη

Εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών, φουσκωτά παιχνίδια, κλόουν, μπαλονοκατασκευές, αλευρομουτζουρώματα, χορευτικά δρώμενα, καντάδες, ποδηλατοβόλτες μασκαράδων στις γειτονιές της πόλης και παρελάσεις αρμάτων και πληρωμάτων περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη με ελεύθερη είσοδο. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο (02/03) στην Πλατεία Οσίας Ξένης στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη εκδήλωση και στη συνέχεια ποδηλατική βόλτα των μασκαράδων στην πόλη. Την Κυριακή (03/03) στις 11.30 ξεκινάει η κεντρική παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων στο Ρέντη, ενώ με την λήξη της θα ακολουθήσει γλέντι στην κεντρική πλατεία.

Παρέλαση καρναβαλιστών στο Μεταξουργείου

Το 10ο καρναβάλι του Μεταξουργείου είναι γεγονός και την Κυριακή (03/03) το κέντρο της πόλης θα κινείται στους ρυθμούς του. Ζωντανή μουσική από χάλκινα και πολύς χορός στους δρόμους στα όσα δεν πρέπει να χάσετε. Η παρέλαση των καρναβαλιστών με ομάδες κρουστών και δημιουργικά άρματα ξεκινάει από την Ιερά Οδό, δίνει ζωή στην Πειραιώς, την Αχιλλέως και την Ιάσσονς και καταλήγει στην Πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο, με το καθιερωμένο γαϊτανάκι και το κάψιμο του καρνάβαλου