Πλησιάζοντας προς την πιο χαρούμενη και διασκεδαστική εποχή της χρονιάς, τις απόκριες, οι εκδηλώσεις με άρωμα καρναβαλιού στους δήμους της Αττικής όλο και πληθαίνουν.

Ταυτόχρονα, προβολές ντοκιμαντέρ και εκθέσεις φωτογραφίας προσθέτουν μια πολιτιστική χροιά στις εξόδους του Σαββατοκύριακου.

Δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ

To Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου ταξιδεύει στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα) μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Σε συνεργασία με το Μορφωτικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα, θα προβάλει μερικές από τις καλύτερες ταινίες του. Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής στις 18.00 θα προβληθούν το «True Blue» και το «Στην άκρη του Αιγαίου», ένα ντοκιμαντέρ του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών.

Έκθεση φωτογραφίας

Φωτογραφία: Guilden Gilbert

Περισσότεροι από 12 φωτογράφοι εκθέτουν τα έργα τους, τυπωμένα ή μη, στην έκθεση «Cityspaces» που φιλοξενείται στη γκαλερί Blank Wall Gallery (Φωκίωνος Νέγρη 55). Η θεματική της έκθεσης είναι το αστικό τοπίο, σε διαφορετικές εποχές, με πόλεις από διάφορα σημεία του πλανήτη να πρωταγωνιστούν τόσο με την διαφορετική αρχιτεκτονική όσο και με το ύφος τους. Όσοι δηλώνουν λάτρεις του ταξιδιού και της αρχιτεκτονικής σίγουρα θα εντυπωσιαστούν.

Καρναβαλικές εκδηλώσεις στου Ρέντη

Με παιδική αποκριάτικη εκδήλωση στην πλατεία 25ης Μαρτίου (Χαλκηδόνας), συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη για το 25ο Καρναβάλι Νίκαιας- Ρέντη, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταχυδακτυλουργούς, φουσκωτά, αρλεκίνους και κλόουν, παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά αλλά και εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου. Επιπλέον, την Κυριακή στις 24 του μήνα το τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Διεύθυνσης Αθλητισμού θα αναβιώσει τα παραδοσιακά «Αλευρομουτζουρώματα».

Αποκριάτικο υπερθέαμα στην Καλλιθέα

Ένα παιδικό «πολυθέαμα» με τρισδιάστατες μασκότ σε φιγούρες της Disney να παίζουν και να φωτογραφίζονται με τα παιδιά, ιπτάμενοι ξυλοπόδαροι θα εντυπωσιάζουν με απίστευτα άλματα και χορευτικές φιγούρες, face painters θα ζωγραφίζουν μικρούς και μεγάλους, κλόουν θα κάνουν κωμικά παιχνίδια και διαγωνισμούς και με τους ήχους του dj θα καταλήξουν όλα σε ένα τρελό, αποκριάτικο disco party το πρωί της Κυριακής στις 11.00-14.00 στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Show καλλιτεχνικού πατινάζ

Το βράδυ του Σαββάτου στις 20.00 το παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ αποχαιρετά το κοινό με ένα φαντασμαγορικό σόου καλλιτεχνικού πατινάζ. Στην εκδήλωση συμμετέχουν 11 αθλητές από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) και τα σωματεία της: Ναυτικός Όμιλος Τρίαινας, Φοίνικας Ελαιώνα, Αθλητικό Σωματείο Παγοδρομιών Τάρανδος Μοσχάτου και Παγοδρομικός Αθλητικός Σύλλογος Χαλκίδας Άβαντες.

Αθλητές με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιους, ευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες σας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του καλλιτεχνικού πατινάζ, μέσα από ένα συναρπαστικό θέαμα που συνδυάζει την αθλητική δεξιοτεχνία με τη μουσική και την τέχνη του χορού στον πάγο.

Εξωτερική φωτογραφία: Elias Zisis