Ο β’ ημιτελικός της φετινής Eurovision που θα προβληθεί απόψε στις 22:00 στην ΕΡΤ έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στην όγδοη θέση. Ο 16χρονος Victor Vernicos διεκδικεί τη θέση του στον τελικό της Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ, με το τραγούδι «What they say».

Το τραγούδι «What they say» είναι ένα προσωπικό βίωμα, που έγραψε ο ίδιος ο Victor Vernicos στα 14 του, τον Απρίλιο του 2021, σε μια αγχώδη – όπως έχει πει – κατάσταση.

Ακούστε το τραγούδι του Victor Vernicos, «What they say»:

Τη σκηνική παρουσία υπογράφει ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης. Στον σχολιασμό του Β’ Ημιτελικού, όπως και του Μεγάλου Τελικού (Σάββατο 13/5) θα είναι η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Στον αποψινό Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).