Ο 16χρονος Victor Vernicos θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023, που θα γίνει τον Μάιο στο Λίβερπουλ, με την μπαλάντα «What They Say». Σήμερα αναπαρήχθη στην εκπομπή «Breakfast@Star» απόσπασμα από το τραγούδι.

Ο καλλιτέχνης, είναι ο νεότερος τραγουδιστής που έχει επιλεχτεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision. Ο καλλιτέχνης, στην επιλογή του οποίου κατέληξε η Επιτροπή της ΕΡΤ και η 70μελής Επιτροπή Κοινού, θα τραγουδήσει τη μπαλάντα «What They Say» σε στίχους που έγραψε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε χθες Τρίτη (31/01), θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού του τραγουδιού της Eurovision 2023, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου.

«Ύμνος στις συναισθηματικές σκέψεις του άγχους»

Ο νεαρός καλλιτέχνης που ανήκει στο δυναμικό της PANIK Records, ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις πως το τραγούδι με το οποίο λαμβάνει μέρος στη Eurovision 2023, είναι «ύμνος στις συναισθηματικές σκέψεις του άγχους». Χαρακτηριστικά, ο Victor Vernicos ανέφερε, τη Δευτέρα (30/01), στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά: «Ήξερα ότι πήγαινε πάρα πολύ καλά η συμμετοχή αφού προκρίθηκε πρώτα στους επτά και μετά στους τρεις» είπε ο καλλιτέχνης.

Το τραγούδι “What They Say” το έχω γράψει εγώ και έχω κάνει την παραγωγή εγώ. Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική από τα 4 χρόνια μου, που άρχισα μαθήματα πιάνου, και έγραψα το πρώτο τραγούδι μου στα 11. Μέχρι τώρα, έχω εκφραστεί στα Αγγλικά» ανέφερε.

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το τραγούδι συνδυάζει πολλά είδη μουσικής, είναι μία συναισθηματική και φεστιβαλική μπαλάντα. Είναι ένας ύμνος των συναισθηματικών σκέψεων του άγχους, είμαι εγώ. Το έγραψα, τον Απρίλιο του 2021, όταν πέρασα μία αγχώδη κατάσταση. «Πάντα πάω για την πρωτιά και κάνω το καλύτερο που μπορώ. Είμαι δουλευταράς και θα κάνω τα πάντα για να φέρουμε την πρωτιά, φέτος, στην Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων.