Λίστα με συλλεκτικές κυκλοφορίες έχει ανακοινωθεί πως θα διατεθεί προς πώληση στις 18 Απριλίου, την ημέρα δηλαδή του ετήσιου event, Record Store Day . Ανάμεσά στα συλλεκτικά βινύλια, θα περιλαμβάνονται και καλλιτέχνες όπως οι Brian Wilson, U2, Foo Fighters, Vampire Weekend, Bruce Springsteen, Courtney Barnett, Father John Misty, J Dilla, Metallica και Paul McCartney.

Αξιοπρόσεκτη είναι η κυκλοφορία του άλμπουμ Koncert v Praze (In Prague—Live) του Johnny Cash από το live του στην Τσεχία το 1983, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε κόκκινο δίσκο.

Επίσης ο φετινός εκπρόσωπος της ειδικής αυτής ημέρας, ο Dave Grohl και η μπάντα του, οι Foo Fighters, ετοιμάζουν με τη σειρά τους μια ειδική συλλεκτική κυκλοφορία. Μια ακόμα άξια αναφοράς κυκλοφορία είναι και εκείνη του Paul McCartney με το soundtrack της ταινίας του 1967, The Family Way.

Από τα σημαντικά δεν πρέπει να παραλείψουμε τους White Stripes, που θα επανακυκλοφορήσουν το Get Behind Me Satan, καθώς και τον Jack White, ο οποίος θα μας επανασυστήσει τον πρώτο δίσκο του Elvis Presley που πρωτοηχογραφήθηκε σε βινύλιο το 1953, τον οποίο απέκτησε από δημοπρασία στην τιμή των 300.000 δολαρίων.

Η Ημέρα του Δισκοπωλείου ξεκίνησε το 2007 από τις ΗΠΑ ως γιορτή των 700 ανεξάρτητων δισκοπωλείων της χώρας και σύντομα απέκτησε διεθνή χαρακτήρα. Είναι η ημέρα, κατά την οποία τα ανεξάρτητα δισκάδικα του κόσμου, μαζί με τους καλλιτέχνες, γιορτάζουν την τέχνη της μουσικής και μας θυμίζουν ότι η ύπαρξή τους απειλείται από την επέλαση της ψηφιακής τεχνολογίας. Ως Ημέρα του Δισκοπωλείου (Record Store Day) έχει καθιερωθεί το τρίτο Σάββατο κάθε Απριλίου.