Οι θαυμαστές του «Σταρ Τρεκ», είδαν την φιλοσοφία της αρχικής τηλεοπτικής σειράς να κάνει το άλμα από την τηλεόραση στη μεγάλη οθόνη, ξεκινώντας με το «Star Trek: The Motion Picture» το 1979, που οδήγησε στη δημιουργία πολλών σίκουελ. Ποιο από αυτό, όμως, ήταν εκείνο με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία του franchise;

Με την πάροδο των γενεών, στην κυριολεξία, το franchise του «Σταρ Τρεκ» επεκτάθηκε από την αρχική σειρά με τους James T. Kirk, Spock, Dr. McCoy και Scotty, σε άλλες εκδοχές με πρωταγωνιστές τους Jean-Luc Picard, Will Riker, Data, Kathryn Janeway και άλλους.

Ενώ, υπήρξε και μία προσπάθεια που πήγε τους πρωταγωνιστές ακόμα πιο μακριά στο μέλλον με μια σειρά που προηγήθηκε της ημέρας που ο Kirk του William Shatner ανέλαβε το τιμόνι του Enterprise, αναφέρει το grunge.com. Πολλές ήταν, όμως, και οι προσπάθειες μεταφοράς του franchise στη μεγάλη οθόνη, με μία από αυτές να σημειώνει εισπράξεις ρεκόρ προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στους θαυμαστές του franchise.

Σταρ Τρεκ- Η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις

Η πιο προσοδοφόρα από τις ταινίες του franchise, λοιπόν, δεν είχε πρωταγωνιστή τον William Shatner ή τον Patrick Stewart. Ο Chris Pine ήταν αυτός που έπαιξε τον ρόλο του καπετάνιου στο reboot του 2009 που συγκέντρωσε 257 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικάνικη αγορά, κάτι που το έκανε το πιο επιτυχημένο στην Αμερική, αναφέρει το grunge.com. Όμως, ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν και οι εισπράξεις παγκοσμίως, όταν υπολογίζονται τα έσοδα από μία ταινία. Το σίκουελ, «Into Darkness», λοιπόν, σημείωσε εισπράξεις σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων (467 εκατομμύρια δολάρια πιο συγκεκριμένα) παγκοσμίως το 2013, με την ταινία να κατέχει συνολικά το μεγαλύτερο εισπρακτικό ρεκόρ του franchise.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας του Σταρ Τρεκ «Into Drakness»»

Ωστόσο, αυτήν τη στιγμή, όσο επικερδές κι αν ήταν το franchise του «Σταρ Τρεκ» φαίνεται να έχει χάσει την ηγετική του ικανότητα, σύμφωνα με το grunge.com, καθώς έχει ξεπεραστεί κατά πολύ από το franchise ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων» για τον οποίο η Disney συνεχίζει να δημιουργεί κι άλλες ταινίες, όπως η σειρά «The Mandalorian» και το επερχόμενο «The Book of Boba Fett».