Οι χαρακτήρες του «Star Wars» και οι ηθοποιοί που τους υποδύονται αποτελούν πια θρύλους, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο, ακόμη και μιλώντας υποθετικά, του να φανταστεί κανείς κάποιον άλλον ηθοποιό στον εκάστοτε ρόλο. Υπάρχουν, ωστόσο, ηθοποιοί που σχεδόν θα πρωταγωνιστούσαν στο καστ του σίκουελ ταινιών, ωστόσο, απέρριψαν τους ρόλους οι ίδιοι.

Αλ Πατσίνο

O Αλ Πατσίνο αρχικά επελέγη από τους ιθύνοντες της παραγωγής της πρώτης τριλογίας του Star Wars για τον ρόλο του Χαν Σόλο, με τον οποίο πια είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο Χάρισον Φορντ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «An Evening with Pacino» το 2013, αποκάλυψε ότι θα μπορούσε να έχει παίξει τον εμβληματικό ρόλο του Χαν Σόλο στο franchise «Star Wars», τον οποίο απέρριψε επειδή τότε δεν είχε καταλάβει το σενάριο, αναφέρει το insider.com.

Σιλβέστερ Σταλόνε

Καλεσμένος στο «The Tonight Show» με παρουσιαστή τον Τζίμι Φάλον, ο Σταλόνε ισχυρίστηκε ότι ήταν ο ίδιος που σαμποτάρισε, κατά κάποιον τρόπο, την οντισιόν του για το Star Wars, αποκαλύπτοντας ότι είπε στον Τζορτζ Λούκας και τους παραγωγούς της ταινίας «επιτρέψτε με να σας διευκολύνω και να σας βγάλω από την δύσκολη θέση, αναγνωρίζοντας ότι τα παιδιά στο διάστημα δεν έχουν αυτό το πρόσωπο. Το καταλαβαίνω».

Τζόντι Φόστερ

Η Τζόντι Φόστερ ήταν μόλις στην εφηβεία της όταν υπήρχε ενδιαφέρον για το ρόλο της πριγκίπισσας Λέια. Τελικά, είπε στην Total Film ότι ήταν πολύ απασχολημένη με άλλα έργα και δεν μετάνιωσε για την απόφασή της. «Εκείνη την εποχή έκανα δύο ταινίες», είπε συγκεκριμένα. «Θα ήταν διασκεδαστικό. Αλλά η καριέρα μου θα ήταν διαφορετική και είμαι ευχαριστημένη με αυτήν που έχω και δεν το μετανιώνω», αναφέρει το insider.com.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ήταν η πρώτη επιλογή του Τζορτζ Λούκας για το ρόλο του Άνακιν Σκαϊγουόκερ στην τριλογία του πρίκουελ, τον οποίο τελικά ενσάρκωσε o Χέιντεν Κρίστενσεν. «Δεν ένιωθα έτοιμος εκείνη την περίοδο της ζωής μου να κάνω αυτό το βήμα και τελικά απέρριψα το ρόλο», αποκάλυψε ο ίδιος στο ShortList.