Ως ηθοποιός και γιος του θρύλου των πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, θα πίστευε κανείς ότι ο Μπράντον Λι θα ήταν ο καταλληλότερος άνθρωπος να ενσαρκώσει το θρύλο Λι στην βιογραφική ταινία «Dragon: The Bruce Lee Story». Με τους ιθύνοντες της ταινίας να έχουν την ίδια άποψη, πρότειναν το ρόλο στον Μπράντον Λι, ο οποίος, ωστόσο, τον απέρριψε.

Η ζωή του Λι μετά το θάνατο του πατέρα του

Αφού έχασε τον πατέρα του σε ηλικία 8 ετών, ο Μπράντον Λι με την μητέρα και την αδερφή του επέστρεψαν στην Ουάσινγκτον. Ο ίδιος αγωνίστηκε αρκετά για να ξεπεράσει το θάνατο του πατέρα του, ενώ συχνά αντιμετώπιζε προβλήματα ως έφηβος.

Μπράντον Λι

Αργότερα μπήκε στο κολέγιο για να σπουδάσει θέατρο αλλά, τελικά, το εγκατέλειψε. Ο Λι συνειδητοποίησε ότι η υποκριτική ήταν το πάθος του και εστίασε την προσοχή του στην καριέρα του. Όπως και ο πατέρας του, ο Μπράντον ήταν καλά εκπαιδευμένος στις πολεμικές τέχνες, αναφέρει το grunge.com, ενώ οι περισσότερες από τις ταινίες του Λι ήταν γεμάτες δράση και περιλάμβαναν πολεμικές τέχνες. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, λοιπόν, στον Λι προσφέρθηκε αργότερα ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη βιογραφική ταινία για τον πατέρα του «Dragon: The Bruce Lee Story». Τον οποίο ο ίδιος απέρριψε.

Ο λόγος που ο Μπράντον Λι αρνήθηκε να παίξει τον πατέρα του

Αν και ήταν ο πρώτος ηθοποιός που προσεγγίστηκε για να υποδυθεί τον πατέρα του στο «Dragon: The Bruce Lee Story», ο Μπράντον Λι αρνήθηκε το ρόλο, με τον Τζέισον Σκοτ Λι, τελικά, να ερμηνεύει τον θρυλικό Μπρους Λι και την ταινία που κυκλοφόρησε το 1993 να γίνεται μεγάλη επιτυχία. Γιατί, όμως, το Μπράντον Λι είπε όχι σε αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία;

Σύμφωνα με το grunge.com, λοιπόν, ο Μπράντον εξήγησε ότι η προοπτική να παίξει τον πατέρα του τον τρόμαξε, ειδικά καθώς του προσφέρθηκε ο ρόλος στα πρώτα βήματα της καριέρας του. Έτσι, φοβόταν ότι μπορεί ο συγκεκριμένος ρόλος να ήταν η αρχή και το τέλος της καριέρας του. Επίσης, υπήρχε ακόμη ένα αμήχανο στοιχείο στην ταινία που τον έβαλε σε σκέψεις. Ο Λι βρήκε πολύ περίεργο το γεγονός ότι θα έπρεπε να υποδυθεί το ειδύλλιο μεταξύ των γονιών του. Παρ’ όλα αυτά, αναφέρει το grunge.com, είπε ότι αν ο ρόλος ερχόταν λίγο αργότερα, μπορεί και να έλεγε το ναι.

Ο τελευταίος ρόλος του Μπράντον Λι

Ωστόσο, ο ρόλος που, τελικά, ήταν και ο τελευταίος της καριέρας του ήταν αυτός στο «The Crow» ως Έρικ Ντράβεν. Στην ταινία, ο Λι παίζει έναν δολοφονημένο ροκ σταρ που επιστρέφει από τους νεκρούς για να εκδικηθεί τόσο τον θάνατό του, όσο και της φίλης του. Μόλις οκτώ ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, ένα φρικτό ατύχημα στις 31 Μαρτίου του 1993 στοίχισε την ζωή στον Μπράντον Λι. Ενώ εκτελούσε μια σκηνή που δείχνει τον θάνατο του χαρακτήρα του, ο Λι πυροβολήθηκε από μια σφαίρα που υποτίθεται ότι ήταν κενή. Ήταν μόλις 28 ετών. Ο Λι είναι θαμμένος δίπλα στον πατέρα του στο νεκροταφείο του Λέικ Βίλ του Σιάτλ.