Η Τζέιμι Λι Κέρτις ήταν το επίκεντρο της προσοχής στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας «Halloween Kills». Με αφορμή το Halloween, το κόκκινο χαλί στο Χόλιγουντ ήταν θεματικό και οι ηθοποιοί εμφανίστηκαν ντυμένοι με διάφορα κοστούμια. Εκείνη πήγε ντυμένη η… μαμά της!

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε με το ίδιο φόρεμα με κουμπιά και ζώνη που φορούσε η μητέρα της Τζάνετ Λι στην ταινία του 1960 «Psycho», την οποία σκηνοθέτησε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η Λι Κέρτις ολοκλήρωσε το look της κρατώντας μια ματωμένη κουρτίνα μπάνιου στο ένα χέρι. «Είναι μια αλληγορία», όταν της ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί επέλεξε το συμβολικό outfit. «Είναι λίγο πολύ σαν την ιστορία της εποχής μας, για τους ανθρώπους δεν ακούν, είναι εν μέρει και για την παραπληροφόρηση και έχει να κάνει πολύ και με την οργή και τα τράυματά μας που συγκρούονται», δήλωσε.

Η ηθοποιός συνηθίζει να εκπλήσσει με τις προτιμήσεις της στις πρεμιέρες των ταινιών που συμμετέχει ή είναι καλεσμένη. Το 2016, για παράδειγμα, περπάτησε στο κόκκινο χαλί της ταινίας «Warcraft» ντυμένη ως «ορκ».

Το «Halloween Kills» είναι το sequel της ταινίας «Halloween» του 2018 και συνολικά το 12ο κεφάλαιο του πετυχημένου franchise. Η Τζέιμι Λι Κέρτις επιστρέφει στο ρόλο της Λόρι Στρόουντ για να έρθει και πάλι αντιμέτωπη με τον Μάικλ Μάιερς, το δολοφόνο με το μαχαίρι, που υποδύεται ο Νικ Καστλ. Η Τζέιμι Λι Κέρτις είναι και η εκτελεστική παραγωγός της ταινίας. Με το ρόλο της Στρόουντ έγινε διάσημη στο Χόλιγουντ στο… original «Halloween», ενώ στη συνέχεια έπαιξε σε άλλες πέντε ταινίες του franchise.

«Δεν καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί στον κόσμο αρέσουν τέτοιες εμπειρίες απόδρασης από το θάνατο, αλλά από την άλλη μου αποτελούν το έναυσμα και μεγάλο μέρος της δημιουργικής μου ζωής. Δεν θα επιχειρήσω να αναλύσω τί σημαίνει η ταινία. Μένω μόνο στο ότι αρέσει στο κοινό και εμείς θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και η συμμετοχή μου σαφώς και αποτελεί μια μεγάλη χαρά στα τόσα και τόσα χρόνια μου στο χώρο του θεάματος», δήλωσε.