Η ιστορία είναι γνωστή. Μια ομάδα εφήβων που τρομοκρατούνται και δολοφονούνται στον ύπνο τους, αλλά για έναν πολύ μυστήριο τρόπο και στην πραγματικότητα, από τον θρυλικό Φρέντυ Κρούγκερ. Ο παραμορφωμένος κατά συρροή δολοφόνος σκοτώνει τα θύματά του στα όνειρά τους με ένα γάντι γεμάτο με ξυράφια, προκαλώντας, ταυτόχρονα, το θάνατό τους και στον πραγματικό κόσμο.

Ο «Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες», κατάφερε να λάβει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως για την ικανότητα της ταινίας να σπάει τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Την πρώτη, μόλις, εβδομάδα προβολής της στις ΗΠΑ το 1984 η ταινία απέφερε 1.271.000 δολάρια, ενώ συνολικά κέρδισε 25.504.513 δολάρια στο αμερικάνικο box office. Έχοντας προβληθεί σε Ευρώπη, Αυστραλία και Καναδά, θεωρήθηκε αρκετά πρωτοπόρα για την εποχή της, τόσο για το πολύ έξυπνο σενάριό της, όσο και για τα οπτκά εφέ που παρουσιάζει.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, Γουές Κρέιβεν

Όσον αφορά, λοιπόν, στο πρωτότυπο σενάριό της, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Γουές Κρέιβεν, έχει αποκαλύψει ότι η σύλληψή του δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του, αλλά ότι οφείλεται σε πραγματικό γεγονός. Και μάλιστα σε ένα άρθρο που είχε διαβάσει στους L.A. Times.

Αυτό, σύμφωνα με τον Κρέιβεν, αναφερόταν σε μία οικογένεια η οποία κατάφερε να σωθεί από τα «Χωράφια του Θανάτου» στην Καμπότζη, κατά την Γενοκτονία της Καμπότζης, και κατάφερε να φτάσει στις ΗΠΑ. Τα πράγματα πήγαιναν αρκετά καλά με την νέα τους ζωή, μέχρι που ο νεαρός γιος τους, εντελώς ξαφνικά, άρχισε να έχει πολύ ενοχλητικούς εφιάλτες.

Ο νεαρός αποκάλυψε στους γονείς του ότι φοβόταν να κοιμηθεί, καθώς το «πράγμα» που τον κυνηγούσε θα τον έπαιρνε, και έτσι κάθε βράδυ προσπαθούσε να μείνει ξύπνιος. Όταν, τελικά, αποικοιμήθηκε οι γονείς του πίστεψαν ότι η κρίση του παιδιού τους είχε περάσει. Δυστυχώς, κατά την διάρκεια της νύχτας άκουσαν κραυγές από το δωμάτιό του και μέχρι να φτάσουν ήταν, ήδη, πολύ αργά. Το παιδί ήταν νεκρό και είχε χάσει την ζωή του κατά την διάρκεια ενός εφιάλτη.