Με αρκετές νέες ταινίες μάς υποδέχεται αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα, με δύο φιλμ να ξεχωρίζουν: το «Μνημείων Άνδρες» και το «Dallas Buyers Club».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Μνημείων Άνδρες»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζορτζ Κλούνεϊ με τους: Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπιλ Μάρεϊ

Ο Φρανκ Στόουκς θα συστήσει λίγο πριν από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου μια επίλεκτη ομάδα αποτελούμενη από υπαλλήλους μουσείων, ιστορικούς τέχνης και αρχιτέκτονες, που είχε σκοπό να προφυλάξει τα κομψοτεχνήματα του δυτικού πολιτισμού από την καταστροφή και το πλιάτσικο των ναζί. Μετά τη σύντομη εκπαίδευση τους στην Αγγλία, οι φιλότεχνοι στρατιώτες θα αποβιβαστούν στην Νορμανδία και θα διασκορπιστούν στο Δυτικό Μέτωπο, ξεθάβοντας αριστουργήματα από τις απίθανες κρυψώνες.

«Dallas Buyers Club»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ με τους: Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζάρεντ Λίτο, Τζένιφερ Γκάρνερ

Όταν το 1985 διαγιγνώσκεται θετικός στον HIV, ο τεξανός Ρον Γούντρουφ μαθαίνει πως έχει μόνον ένα μήνα ζωής. Αρνούμενος να αποδεχτεί την εκτίμηση των γιατρών, περιορίζει την έκλυτη ζωή του και ξεκινάει μια εκστρατεία για την εφαρμογή εναλλακτικών θεραπειών.

«Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ακίβα Γκόλντσμαν με τους: Κόλιν Φάρελ, Ράσελ Κρόου, Γουίλιαμ Χαρτ, Τζέσικα Μπράουν Φάιντλεϊ

Ο επιδέξιος διαρρήκτης Πίτερ Λέικ βρίσκεται το 1916 στο στόχαστρο του αρχινονού Πέρλι Σομς. Προσπαθώντας να διαφύγει, θα βρεθεί τυχαία μπροστά στην πανέμορφη Μπέβερλι που ερωτεύεται παράφορα, παρά την ανίατη αρρώστια που την ταλαιπωρεί. Μέσα από μια σειρά περίεργων γεγονότων, ο νεαρός θα βρεθεί στη σύγχρονη Νέα Υόρκη υπηρετώντας την ιδέα της αιώνιας αγάπης προς αυτήν.

«Ο Εγωιστής Γίγαντας»

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Κλίο Μπάρναρντ με τους: Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Σον Γκίλντερ

Σε μια πόλη του εγγλέζικου Βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να περιφέρεται στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Η γνωριμία τους με το ρακοσυλλέκτη της περιοχής και η συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες θα δοκιμάσουν τη φιλία των αγοριών, τα οποία αποφασίζουν να οργανώσουν μια επικίνδυνη κλοπή καλωδίων.

«Vampire Academy»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Γουότερς με τους: Γκάμπριελ Μπερν, Όλγα Κουριλένκο, Ζόι Ντόιτς, Λούσι Φράι

Στη βαμπιρική Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ, η Ρόουζ θα πρέπει να προστατεύσει με κάθε τρόπο τη συμμαθήτρια και γαλαζοαίματη φίλη της Λίζα από τους μεγάλους ενδοσχολικούς και εξωσχολικούς κινδύνους που συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

«Με Χωρίς Γυναίκες»

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Βαγγέλης Σεϊτανίδης με τους: Θοδωρή Αθερίδη, Δημήτρη Ήμελλο, Σμαράγδα Καρύδη, Σοφία Σεϊρλή

Δυο 40ρηδες ξεκινούν ένα ολιγοήμερο ταξίδι με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο στη δυτική Πελοπόννησο, σε αναζήτηση μιας παλιάς συμμαθήτριάς τους η οποία έχει, λέει, κλειστεί σε μοναστήρι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την προσπάθεια του Ρίκου, εξωστρεφή οικογενειάρχη με αδυναμία στο ωραίο φύλο, να βγάλει από την κατάθλιψη τον κολλητό του «Κουστό», ο οποίος έχει χάσει… εργοστάσιο και γυναίκα.