Το «Gravity», η ταινία που συγκλόνισε το κοινό και τους κριτικούς συνεχίζει να μετράει υποψηφιότητες και βραβεία: 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας για τον Αλφόνσο Κουαρόν, 11 υποψηφιότητες στα BAFTA, μία στα Screen Actors Guild Awards… η λίστα είναι ατελείωτη για μία ταινία που χαρακτηρίζει από πολλές πλευρές την φετινή κινηματογραφική σεζόν!

Ο Αλφόνσο Κουαρόν δήλωσε σχετικά: «Οι υποψηφιότητες αυτές επιβραβεύουν τις προσπάθειες εκατοντάδων συνεργατών απόλυτα αφοσιωμένων που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα. Εκ μέρους όλων θέλω να εκφράσω τα ευχαριστήρια μου στη βιομηχανία, στους αιθουσάρχες και στο κοινό που αγκάλιασαν την ταινία με τόσο πάθος. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους συνεργάτες της Warner Bros. που έμειναν κοντά μου σε αυτό το ταξίδι για τα τελευταία τέσσερα χρόνια», ενώ η Σάντρα Μπούλοκ με την σειρά της: «Ένιωθα ήδη εξαιρετικά ευλογημένη που είχα την μοναδική αυτή καλλιτεχνική εμπειρία. Είναι κάτι που θα με συνοδέψει σε όλη μου την ζωή και θα είμαι για πάντα ευγνώμων. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ!».

Τώρα, μετά τον πρώτο θριαμβευτικό της κύκλο προβολής στην Ελλάδα, το «Gravity» επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες, με την καλύτερη του εκδοχή, τη 3D, στα Village Cinemas (Mall στο Μαρούσι, Park στο Ρέντη, Φάληρο στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos και Λιμάνι στη Θεσσαλονίκη). Από την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, το «Gravity» σε μία κινηματογραφική αίθουσα της Γης κάπου δίπλα σας και η ιστορία γράφεται έτσι ξανά από την αρχή.

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Σάντρα Μπούλοκ («The Blind Side», «The Proposal») και Τζορτζ Κλούνεϊ («Up in the Air», «Syriana») πρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ που μεταφέρει τους θεατές στο άπειρο του σύμπαντος. Η καθηλωτική ερμηνεία της Σάντρα Μπούλοκ, που την οδήγησε σε μία ακόμα υποψηφιότητα για Όσκαρ, καθώς και ο πάντα στιβαρός Τζόρτζ Κλούνει δίνουν «βάρος» σε μία ταινία που μιλάει για την έλλειψη βαρύτητας!

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Αλφόνσο Κουαρόν υπογράφει την σκηνοθεσία της ταινίας, ενώ συνεργάζεται στο σενάριο με τον Χονάς Κουαρόν με σκοπό να απεικονίσουν την πραγματικότητα του να είσαι εγκλωβισμένος σε ένα δύσκολο και αφιλόξενο περιβάλλον, με συνθήκες που ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες, παρουσιάζοντας έτσι μία συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης.

Η υπόθεση: H Δρ. Ράιαν Στόουν (Μπούλοκ) είναι μια λαμπρή επιστήμονας στην πρώτη αποστολή της στο διάστημα, υπό την καθοδήγηση του βετεράνου αστροναύτη Ματ Κοβάλσκι (Κλούνεϊ). Σε μια αποστολή ρουτίνας όμως συμβαίνει το χειρότερο. Το διαστημόπλοιό τους καταστρέφεται και οι δύο τους, εντελώς μόνοι και αβοήθητοι, αιωρούνται δεμένοι μεταξύ τους στο διάστημα.

Η εκκωφαντική ησυχία μαρτυρά ότι έχουν χάσει κάθε σύνδεσμο με τη Γη και ότι ίσως δεν έχουν καμία ευκαιρία να σωθούν. Ενώ ο τρόμος τους μετατρέπεται σε πανικό, αρχίζει να τους τελειώνει και το οξυγόνο…