Στους κινηματογράφους Αλεξάνδρα New Star Art Cinema και Τιτάνια Cinemax, η New Star θα παρουσιάσει από τις 23 Ιανουαρίου την ταινία του Αλεξάντρ Μεντβέντκιν «Ευτυχία» και το σινεμά της Νάνσυ Σπετσιώτη «Μικρές ματιές στ’ ανθρώπινα» με 5 ταινίες μικρού μήκους της δημιουργού.

Η «Ευτυχία» είναι μια αριστουργηματική σοβιετική ταινία του Αλεξάντρ Μεντβέντκιν που μέχρι το 1970 ήταν άγνωστη στην Ευρώπη, ώσπου να την ανακαλύψει ο Κρις Μαρκέρ σε μια προβολή της Ταινιοθήκης των Βρυξελλών και να την πάρει υπό την προστασία του.

Η ταινία απεικονίζει τη ζωή ενός ζευγαριού στο πρώτο μέρος στην τσαρική Ρωσία και στο δεύτερο μέρος στην Ρωσία τον πρώτων χρόνων μετά την επανάσταση.

Δείτε το trailer της ταινίας…

Από την άλλη, το «Μικρές ματιές στ’ ανθρώπινα» αποτελείται από 5 ταινίες μικρού μήκους της Νάνσυ Σπετσιώτη συνολικής διάρκειας 39′ που αγγίζουν τις ψυχές και τα συναισθήματά μας, αφυπνίζουν και ταυτόχρονα μας καλούν να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και πάνω απ’ όλα να μη χάσουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας. Περισσότερες πληροφορίες για τα 5 φιλμ, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.