Δεν ήταν καθόλου λίγοι εκείνοι που απόρησαν με την απουσία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ από τις οσκαρικές υποψηφιότητες α’ ρόλου, για τη δωρικά επική ερμηνεία του στο μονοπρόσωπο θαλασσινό δράμα «Όλα χάθηκαν» του Τζέι Σι Τσάντορ.

Τα προγνωστικά τον είχαν περίπου σίγουρο. Άσε που, θα ήταν η δεύτερη μόλις φορά, μετά το «Κεντρί» του 1973, που θα ήταν υποψήφιος για βραβείο ερμηνείας (έχει κερδίσει ως σκηνοθέτης το 1981 με το «Συνηθισμένοι άνθρωποι»).

Ο ίδιος, ωστόσο, ο εμβληματικός ξανθός του αμερικανικού σινεμά, κατά τη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ του Σάντανς (που εκείνος ίδρυσε προ 30ετίας), εμφανίστηκε αρκετά ψύχραιμος επί του θέματος. «Θα μιλήσω ειλικρινά για το πώς αισθάνομαι», απάντησε ο Ρέντφορντ σε σχετική ερώτηση, «Έχω υπάρξει μέρος της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ για μεγάλο διάστημα της καριέρας μου. Κι είμαι πολύ ευτυχής για αυτό. Το Χόλιγουντ είναι αυτό που είναι: επιχείρηση. Στην κούρσα για τα Όσκαρ πέφτει πολλή “εκστρατεία ” και διάφορες πολιτικές.

Στην περίπτωσή μας, πληγήκαμε από φτωχή ή και καθόλου διανομή της ταινίας. Δεν ξέρω τι φοβήθηκαν… Είτε δεν ήθελαν να ξοδέψουν λεφτά για την ταινία, είτε δεν μπορούσαν. Ουσιαστικά, δεν κάναμε καμία εκστρατεία για να κερδίσουμε το mainstream κοινό». Και κατέληξε ο μέγας Μπομπ, πάντα χαλαρός και νηφάλιος: «Αν θα ήταν υπέροχο να είμαι υποψήφιος; Φυσικά. Αλλά δεν έχω ενοχληθεί, ούτε ταραχτεί, με την εξέλιξη του πράγματος». Κύριε Ρέντφορντ μου, τίποτα… δεν χάθηκε.

Πηγή: tospirto.net