Οι αδελφοί Κοέν επιστρέφουν με τη νέα τους ταινία «Inside Llewyn Davis» που κάνει πρεμιέρα σήμερα. Ακόμη, ο «Οδηγός Διαπλοκής» και το γαλλικό φιλμ «Ρενουάρ» κάνουν ντεμπούτο στις σκοτεινές αίθουσες. Την κινηματογραφική εβδομάδα κλείνει το ντοκιμαντέρ «Cuban Story» του ’59 που προβάλλεται σε ορισμένες αίθουσες.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Inside Llewyn Davis»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν με τους: Όσκαρ Άιζακ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζον Γκούντμαν

Στο νεοϋορκέζικο Γκρίνουιτς Βίλατζ του 1961 ο Λιούιν Ντέιβις προσπαθεί να επιβιώσει ως φολκ/ροκ τραγουδοποιός. Αναζητώντας στέγη και μια ευκαιρία για να ξεχωρίσει, θα αναλάβει τη φροντίδα μιας γάτας, η οποία θα τον οδηγήσει σε ένα απρόσμενο, αστείο, μα και σκοτεινό ταξίδι.

«Οδηγός Διαπλοκής»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ με τους: Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Τζέρεμι Ρένερ

Στο Νιου Τζέρσεϊ του 1978 ένα ζευγάρι απατεώνων παγιδεύεται από το FBI και αναγκάζεται να συνεργαστεί σε μια επιχείρηση που φιλοδοξεί να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα εκτεταμένης πολιτικής διαφθοράς.

«Ρενουάρ»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζιλ Μπουρντό με τους: Μισέλ Μπουκέ, Κριστά Τερέ, Βενσάν Ροτιέ

Στην Κυανή Ακτή του 1915 ο 74χρονος ζωγράφος Πιερ-Ογκίστ Ρενουάρ βρίσκει έμπνευση στο πρόσωπο (και το γυμνό σώμα) της δυναμικής και ανεξάρτητης Αντρέ. Το νεαρό μοντέλο θα ερωτευτεί όμως ο γιος του Ζαν, ο οποίος επιστρέφει τραυματισμένος από το μέτωπο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Cuban Story»

Ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία Victor Pahlen

Ο Έρολ Φλιν αφηγείται, πάνω σε βουβά επίκαιρα, τη θριαμβευτική πορεία του Φιντέλ Κάστρο προς την ανατροπή του δικτάτορα Μπατίστα.