Πολλοί άνθρωποι αγαπούν να βλέπουν πόλεμο στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, καθώς ο ηρωισμός και η ανδρεία είναι γνωρίσματα ευγενή.

Κι ενώ στο Netflix θα βρεις μια χαρά στρατιωτικά, ακόμα και το αριστουργηματικό «Full Metal Jacket» του Κιούμπρικ, το κανάλι έχει γυρίσει και τις δικές του εκδοχές εδώ.

Και κάποιες μάλιστα είναι και πολύ καλές ταινίες…

«Πολεμική Μηχανή» (2017)

Ο Μπραντ Πιτ ενσαρκώνει έναν στρατηγό που του αναθέτουν να κερδίσει έναν πόλεμο που έχει πλήξει το γόητρο των ΗΠΑ. Τις περιπέτειες στο Αφγανιστάν δηλαδή. Στα όρια πολεμικής και πολιτικής ταινίας, είναι ένα φιλμ που θέλει να ξεδιαλύνει τη λογική του παραλόγου που κρύβεται πίσω από τον πόλεμο.

Είναι μόνο το συμφέρον αυτό που γεννά τον πόλεμο, μας λέει το σπουδαίο φιλμ που βασίζεται σε πραγματικές καταγραφές από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν

«Ο Βασιλιάς» (2019)

Αναμφίβολα μια από τις ταινίες που καθόρισαν την περσινή χρονιά, το σεξπιρικό δράμα λέγεται εκ νέου, τώρα με δυναμικό και χορταστικό τρόπο. Ο ξεροκέφαλος πρίγκιπας Χαλ αναγκάζεται από γλεντζές να γίνει πολέμαρχος, καθώς είναι η Αγγλία αυτή που διακυβεύεται τώρα.

Το δράμα εποχής για τον Ερρίκο Ε’ με τον Τιμοτέ Σαλαμέ αποθεώθηκε παντού και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου ως το τέλος…

«Ο Τραπεζίτης της Αντίστασης» (2018)

Ένα σχετικά άγνωστο ευρωπαϊκό διαμαντάκι σε παραγωγή του Netflix μας φέρνει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να δούμε έναν ιδιαίτερο τραπεζίτη στο κατεχόμενο Άμστερνταμ.

Πραγματική ιστορία κι εδώ, είναι βασισμένο στον ολλανδό τραπεζίτη Βάλι φαν Χαλ που χρηματοδοτούσε την αντίσταση μέσω μιας παράνομης τράπεζας, θέλοντας να επιβραδύνει την πολεμική μηχανή των Ναζί.

Ο βραβευμένος Γιόραμ Λούρσεν σκηνοθετεί μια δυνατή ταινία που θα σε κρατήσει καθηλωμένο ως το τέλος…